10.5.2010

Huono omatunto

Juttelin tänään kollegan kanssa siitä, miten me pupakot tunnemme itsemme jollain tavalla riittämättömiksi, vaikka olemme äärettömän ahkeria, tunnollisia, tehokkaita, suunnitelmallisia, joustavia ja ammattilaisia yleensä kaikessa, mitä sitten teemmekin. Mutta tällä riittämisen saralla meillä on kehitettävää. Meiltä puuttuu rajat oikean korvan vasemmalta ja vasemman korvan oikealta puolelta. Ja nythän puhun vain itsestäni, mikä tässä vaiheessa jo kannattaa tarkentaa.

Heräsin tänään 04.55 ja rivakoitten aamutoimien jälkeen olin valmis starttaamaan klo 05.25 kohti työpaikkaa, missä siivoustyö on hektisintä aamu kuudesta alkaen noin neljän tunnin rupeaman. Kaikki parhaat jutut näkee tuohon aikaan. Sinne on pakko päästä!

Mitä sanoo työsopimuksemme, eli jos lähden maakuntaan suoraan kotoa, niin alkaako työaika jo silloin vai alkaako se vasta sitten, kun olen päässyt perille? Muistaakseni se alkaa samalla, kun starttaan autoni. Mutta huih! lähdinkin ajamaan omalla autolla enkä tilannut vuokra-autoa (omiakaan ei ollut saatavilla), joten onkos tämä sitten työmatkaa olenkaan! Tällä kertaa kukaan kollegoista ei suunnannut samaan aikaan pohjoiseen, etelään, itään eikä länteen minun lisäkseni (itse menin siis koilliseen), joten jouduin viihdyttämään itseäni kuunnellen cd:tä.

Siis oikeastiko minulle maksetaan palkkaa musan kuuntelusta? Niinpä valitsin opettavaisen levyn, jossa Lauri Tähkä laulaa "Hätäästä elämää". Se on minun mielestäni meidän tiimin tunnari; "kun kroppa viimeistä viheltää etkä jaksa enää tahtias tihentää / pitääkö mun vielä tämääkin tehrä, korvaamaton se kyselöö / jaksa jaksa, paina paina, ota aikaa" jne. nyt en muista enempää, mutta kun ekan kerran tämän biisin kuulin, niin näin meidän tiimiläiset yksissä tuumin viipottamassa kuka minnekin hirvittävällä tahdilla painattaen...

Ajelin kuitenkin rennosti, ihailin kaunista maisemaa ja ajattelin, että toisaalta on nautinto lähteä niin aikaisin, kun sitten voi lopettaa työtkin suhteessa "aikaisemmin", siis alkuiltapäivällä. Siis oikeasti, voinko lopettaa jo 13.30, kun en kerkiä pitää kuitenkaan ruokatuntia? Ihan pitää sormilla laskea, montako tuntia tulee 05.30 (huom! plussaa 5 min talolle) - 13.30 välille. Siis voin lopettaa, olen aloittanut niin aikaiseen, että suurin osa muiden tiimien kollegoista on kääntänyt vasta kylkeään tuolloin, kun olen lähtenyt jo liikenteeseen! Vai voinko, onhan se ihan kamalan aikaista, muut pakertaa jonnekin 16.00 asti, vähintään. En voi, voin, en voi, voin - olisipa minulla päivänkakkara!

Ja sitten meikä vaan törkeesti pisti pillit pussiit klo 13.45 (huom! plussaa 15 min talolle) ja VAPAUS! Vai pitäisikö vielä lukaista sähköpostit? Tai huomisen arviointeihin olisi vielä tehtävä muutama lisäkysymys. Jaa kollega yritti soittaa aamulla, mutta en voinut vastata, pitäisikö vielä soittaa perään, ainakin tekstari pitää laittaa... No, onneksi näin sentäs työpaikkaunta yöllä, lasketaanko se mukaan tähän vähän kuin olevinaan työajaksi (kollega halusi tietää, oliko se painajainen...). No nyt mie lopetan!!!

Missä on vesilasini? Haluan vielä työntää sormeni sinne...

1 kommentti:

  1. Kuulostaa aika mukavan vapaalta työltä, saat siis itse varmaan vaikuttaa aika paljon työhösi, sen sisältöön ja aikatauluihin. Pitää vaan varmaan itse pitää tiukasti kiinni työajoista ja siitä, että lähtee pois kun on päivän työt tehty. Tai näin ainakin mie ajattelen.Mullakin on työssä paljon ajomatkoja ja koen ne nimenomaan niin, että silloin on mahdollisuus ajatella ja kuunnella vaikkapa radiota. Ajaessa tuleekin aika usein hyviä ajatuksia.

    VastaaPoista

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...