14.8.2012

Kivihommia!

Ei lopu meikäläiseltä virta lomallakaan. Olen monesti miettinyt, että voisihan se olla kiva vaan löhötä ja olla paikallaan, vaikka tuollaiset kaksi tuntia. Mutta ei voi mitään, että on kiva puuhastella ja tehdä jotain käsillään. Kun töissä tekee töitä koko ajan enemmän päällään, onneksi ei sentään päälaellaan. Nyt alkaa vaikuttaa siltä, että tällä kertaa tekstistä ei tule kovin korkealentoista. Koetetaan silti.

Kun ostettiin kesämökki, niin jo toisella käyntikerralla alkoi tehdä mieli makkaraa. Pirkko-rouva ei ollut piitannut makkaranpaistosta, joten tontilta puuttui nuotiopaikka. Sen sijaan ranta oli ja on edelleen täynnä hienoja laattakiviä ja eikös me kyhätty niistä komea nuotiopaikka - grilli siis vaikka ei sen nyt oikea grilli ollutkaan. Siihen se jäi, saunamökin kupeeseen ja on edelleen samassa paikassa.
Näyttää kivikasalta?!
 Tänä kesänä mietittiin, että kun noita laattakiviä on niin paljon, niin tekaistaan grillin ympärille laatoista hieno kivetys. Minä tietenkin tarkkana ihmisenä suunnittelin, että pitää kaivaa maata pois, poistaa ehkä juuria, tasoittaa pohja hiekalla, juntata se ja tarkistaa vatupassilla korko. Vietto on tietysti grilliltä poispäin. Aloin jo melkein rajaamaan aluetta naruillla ja tolpilla.




Mutta kun siinä sitten ystävän kanssa tarkemmin mietittiin, niin tultiin siihen tulokseen, että ei kaksi naisihmistä moista pikkutarkkaa touhua jaksa tehdä.

Siispä tuumasta toimeen taas! Ei mitään alueeta rajattu. Eikä tällä kertaa edes sen kummemmin suunniteltu! Siitä vaan silmämäärällä alettiin haravoimaan isoimpia käpyjä ja risuja laattakivien alta pois. Onneksi oli kasa kivituhkaa ja sitä sitten leviteltiin pahimpien kuoppien kohdalle.  Rannalta käytiin etsimässä liuskekiviä, mitkä sopisivat parhaiten vierekkäin ja näyttäisivät hyviltä. Sitten vaan passailtiin, tiivistettiin kivituhkalla ja ihan silmämääräisesti edeten saatiin muutamassa tunnissa tekaistua huippuhieno pihalaatoitus grillin ympärille.



Lapiolla kivituhkaa.
Alkaa hahmottua...
Se on siinä!
















Niin se vaan on, että kun on korkea stressinsietokyky ja alhainen epäonnistumisenpelko, niin saa aikaiseksi vaikka mitä! Ja lyhyessä ajassa! Kyllä nyt passaa paistaa makkaraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...