23.2.2013

Itseopiskelua

Meikäläisen työpaikalla on ainakin lehtitietojen mukaan kova kohina. Työpaikat katoavat alta, osa ohjataan eläkkeelle ja loput tekevät em. jääneet työt tahtia tiivistämällä. Melkoinen yhtälö! Tämä tieto on siis julkista; ei tarvitse pelätä, että on pallo jalassa vaikka omalla blogilla näistä kirjoittelenkin. Itse olen ollut onnekas ja jatkan töitä, kylläkin entistä kovempaan ja tiiviimpään tahtiin. Koska olen ympäristöihminen, kannatan kohtuullisuutta, myös tässä työasiassa, mutta siihen ei liene nykytahdissa mahdollisuutta.

Olen monesti miettinyt kahvitauolla, että osalla näyttää olevan todella paljon aikaa. Ihan yksinkertaisella matikalla olen pähkäillyt, että osa porukasta istuu niiden 2x12 min kahvitauon sijasta 2x25 minuuttia / työpäivä. Viikossa tämä tekee reilut 4 tuntia.  Keskimäärin kuukaudessa osa istuu siis 18 tuntia kahvilla, kun siellä saisi viettää aikaa hieman alle 9 tuntia. Nyt tietenkin on selvää, että he paiskivat hulluina töitä taukojen välillä, saadakseen tuon menetetyn ajan takaisin. Ohhoh, joulupukki käveli juuri ikkunan ohi.

Omassa tiimissäni ei ole aikaa istuksia kahvilla. Ruokataukokin vietetään monesti autossa kohteesta toiseen siirtyessä tai syödään 10 minuutissa lounas ja rynnätään jatkamaan töitä. Sen takia tuntuu ihmeelliseltä, miten jaksamme tehdä töitä niin, että laatu ei kersi emmekä itse sairastu.

Työtilanteen ollessa siis melko epävakaa,  mietin jälleen kerran, olisiko jotain muuta, mitä osaisin tehdä. Minullahan on sitä kokemusta kotitalkkarin työstä, joten päätin opiskella lisää ammattiin liittyviä asioita. Nimittäin, jos työn ohella saan opeteltua riittävän kompetenssin, minulla on mahdollista työllistää itseni tulevaisuudessa. Mikäli minulle osoitetaan ulko-ovea ja sitä ennen on pitänyt luovuttaa avain, voisin vaihtaa vaikka alaa.


Huomaa suojavarusteet
Päätin siis aloittaa opiskelun ja syksyisen kirves-episodin jälkeen (ekologista toimintaani ei arvostettu) ajattelin ottaa järeämmät aseet käyttöön. Ei muuta kuin saha laulamaan ja tuumasta toimeen. Kuten huomaat, ei mitään pikkurankoja ekallakaan kerralla tarvita, vaan suoraan tositoimiin.


Työergonomiassa kehittämistä

Kun olin laittanut tulet nuotioon, hakannut pari mottia halkoja, sahannut moottorisahalla kolme kuutiota pöllejä, niin tiputin vielä lumet mökin katolta. Eiköhän näillä taidoilla mökkitalkkarin paikka heltiä vaatimallekin asiakkaalle. Ainut haaste on siinä, että päivän työkeikan jälkeen saa saikkua vähintään viikon.

2 kommenttia:

  1. Taitaahan tuosta liian kovasta työvauhdista tulla sellaisia sivuvaikutuksia, että tulee niin väsyneeksi, että matikan laskut saattavat hieman heittää! Mutta ehkäpä oletkin kirjoittanut tahallaan hieman pieleen noita kahvituntiaikoja, että me lukijat saamme virkistää aivojamme palaamalla matematiikan laskujen pariin. Hyvä!

    VastaaPoista
  2. Hah! Omena on pudonnut todella kauas puusta. Itse olin siinä Kuusimäen PUUPÄÄ-orkesterissa, mihin joutui jos ei osannut kotilaskuja. Minulla oli siinä eturivin paikka... Mutta nyt ne on lähempänä totuutta.

    VastaaPoista

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...