12.9.2020

Kesästä toipuneena syksyn haasteisiin

Kesä meni menojaan, oli kaikkea puuuhaa. Remontoin yhden yksiön, keräsin lakkoja Kuusamossa muutaman ämpärillisen, kaaduin työmatkalla ja linkkasin tikit jalassa 3 viikkoa. Sitten tietysti hoidin kasvimaata, leikkasin nurmikkoa ja tein kaikenlaista muutakin tarpeetonta.

Tänään lähdin Pupulaan, sillä tiedossa oli kiva retki ja mukavat päiväkahvit ihanassa luonnon helmassa. Sen jälkeen, kun olisi kärrätty vaivaiset viisi kottikärrillistä sepeliä sokkelin vierustalle. Mikäs sen kivempaa! Mutta kuten yleensä, elämä on täynnä yllätyksiä.

Niinpä sepeliurakan jälkeen huomasin olevani keskellä kattolistaremppaa, joka näytti ryöstäytyneen käsistä ihan totaalisesti. Ystäväni, tuo ristimittojen ja vatupassien ainutlaatuinen asiantuntija, intoutui tekemään noin kahdeksan vuotta suunnittelulistalla olleen hommelin. Ja kuinkas ollakaan, tarvittavat listat sattuivat lojumaan keskelllä eteisen lattiaa. Ei muuta kuin hommiin!

Päätin toimia tällä kertaa hanslankarina,sillä olimme liikkeellä yhdellä autolla, joka ei ollut minun... Niinpä vaivaisen kolmen tunnin uurastuksen jälkeen olimme saaneet asennettua kattolistat noin 13 neliömetrin kokoiseen kammariin! Lopputulos, hämärässä valossa tarkasteltuna, näytti mahtavalta! Suorastaan ainutlaatuiselta!!! Opin pari uutta asiaakin: yläpohjassa oleva hiekkaeriste tupruaa silmille, ellei käytä suojalaseja. Ja noin viisi senttimetriä leveä lista halkeaa, jos poraa liian kovaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...