11.3.2021

Lumikengät

 Onpa pitkästä aikaa ollut taas kiva talvi, nimittäin lunta riittää sekä omiksi, että naapurin tarpeiksi. Ainakin jos vertaa sitä lumipenkkojen kokoon, jotka täyttävät sekä oman että naapurin pihan. Lumesta on ollut todella paljon iloa; suurin on se, että naapurin kissaa ei ole näkynyt meikäläisen pihalla aikoihin. Vaikka kissojen älykkyysosamäärä on todella pieni, ehkä samaa luokkaa kuin strutseilla, ne ymmärtävät, että paksussa lumihangessa eteneminen on huomattavasti hankalampaa kuin tiellä, mikä on aurattu. 

Tammikuu 2020
Toinen ilo lumesta on ollut se, että pääsee taas lumikenkäilemään. Olen käynyt viimeisten neljän päivän aikana neljällä reissulla, mikä on mielestäni aika hienosti. Eli olen siis lomalla! Tykkään kovasti lumikenkäilystä ja tänä talvena on yllättänyt se, että hankeen ei uppoakaan, vaikka nimenomaan näin lumisena talvena voisi helposti käydä niin. Olenko laihtunut? En ole! Syy lienee nuoskasäissä, kohvassa sekä kovissa tuulissa, mikä on tiivistnyt lumen pintaa. 

Lumikengät on kestävä hankinta ympäristöihmiselle. Voin lähteä kotoa suoraan metsään enkä tarvitse aurattuja latuja. Hiihtäjille pitää olla nykyisin leveät baanat; latu-uran lisäksi on oltava leveä luisteluväylä. Ja nykysuksille (ja niiden omistajille) ei riitäkään mikä tahansa ura, vaan hiihtoreitit näyttävät laadukkaammilta kuin uusi asfaltti Pilkon sittarin kohdalla. Ei ole ihme, että koronarokotteen sijaan voi saada piikin pyllyyn ohihiihtävältä sulksijalta, jota ottaa pattiin lumikenkäilijän pieni vaivainen askel ladun poikki mennessä.

Tammikuu 2021
 En ole hiihtämistä harkinnut sen jälkeen, kun ostin lumikengät! Ei ole lipsunut sen jälkeen kertaakaan! Mietin kyllä, olisiko kokeiltava muotiin tulleita liukulumikenkiä, pitää harkita vielä. En tiedä, olisiko liukulumikengistä vastaavaa hyötyä vai olisiko kyseessä peräti turhamainen ostos.Tulisiko liikaa valintoja, kun olisi päätettävä kummat ottaa alleen?!

No sitä pohtiessa, odottelen pakkasen lauhtumista. Aamulla oli rapiat -30 astetta mutta puolilta päivin on jo ihanteellinen keli, eli noin -10 astetta. Aurinko lämmittää tähän vuodenaikaan niin reippaasti! Ei muuta kuin termariin kuumaa mehua ja eväspalaset reppuun. Ja sitten kenkäilemään!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...