30.9.2012

Tulitikkuja tuunaamassa

Viikonloppuna on aina kiva puuhata jotain kivaa. Ajateltiin sitten tuunata tulitikkuaskeja. Nehän on aika tylsän näköisiä ja nolo viedä lahjaksi sellaista suoraan kaupasta ostettua laatikkoa. Mahtaisi siinä meikäläisenkin perillisillä naama vääntyä mutruun, kun ojentaisin vierailukäynnilla sellaisen Sampo-tulitikkuaskin lapaseen. Syksyn aikaan jokainen kaipailee tulitikkuja kynttilöitä sytytellessä, joten tuumasta toimeen siis.

Ensin leikataan ja liimataan!
Sattui meikäläisellä olemaan vielä lapsenlapsen nukkekodin rakennustyömaalta jäänyttä tapettia, joten leikattiin siitä suoraan sen kummemmin tsuumailematta sopivan kokoinen kaistale tapettia, siveltiin liimalla ja niinpä se oli tulitikkuaski noussut seuraavalle levelille lahja-asteikossa.


Sitten lähti homma taas lapasesta, eli  kun tuli ostettua puntti tikkuja ihan vaan tätä tarkoitusta varten, niin jokaiselle piti valita erilainen tapettisuikale. Lisäksi löytyi vielä huopaa, josta askarretiin vuodenaikaan sopiva syksyinen lehti. Kylläkin vihreästä huovasta.
Tosi söpöjä...

Loppuhuipennuksena liimasin vielä pariin askiin magneettinapin. Nimittäin ei tarvitse enää etsiä tulitikkuja kun askia voi näppärästi säilyttää jääkaapin ovessa.



Nyt lähden testaamaan, miten iloisia lapset ovat näistä oman mamman askartelemista askeista!

1 kommentti:

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...