10.7.2013

Tikka prkl!!!


Nyt loppui meikäläiseltä pinna! Nimittäin, sain keväällä tekaistua helposti (tietenkin) muutaman linnunpöntön mökille entisten lisäksi. Tein pöntöt huolella, eli varustauduin oravan varalle ja nakuttelin kaikkiin pienet naulat suuaukon kohdalle. Tässä kuvassa nauloja ei vielä näy, mutta parasta uskoa.

No hommahan meni siten, että saatiin peräti ajoissa pöntöt puihin ja ei muuta kuin jäätiin odottamaan, milloin kirjosieppo kerkiää Länsi-Afrikasta Riäkkylään meikäläisen mökille. Kirjosieposta sen verran, että jokainen, joka muistaa Middle of the Road-bändin, osaa laulaa kirjosiepon kanssa.  Vaikka suomalaiset  hävisivät taas kerran Euroviisuissa Markku Aron ja Koivistolaisten kanssa kappaleella "Tie uuteen päivään"- mikä ei todellakaan ole ihme- , niin "Chirp, chirp, chirpy-chirpy-cheep-cheep" sen sijaan jäi ikimuistoisesti mieleen vuodelta 1971 Middle of the Roadin esittämänä. Eikä ihmetytä pätkääkään!

Minulle jäi mieleen myös biologianopettajani Raija Ottavainen, ex-Kempas, joka joutui matkimaan lintujen ääniä itse, sillä meillä ei Lieksassa ollut silloin vielä tuo tekniikka niin kovin kehittynyttä. Erityisesti muistan tällaisen "tsiro tsiro tsi tsip"-ääntelyn, mutta ei nyt tule mieleen mikä lintu niin lurautteli.

Sen sijaan ei ollut hetkeäkään epäselvyyttä, kuka oli murtautunut mökin linnunpönttöihin ja ryöstänyt niistä kirjosieppo-parkojen munat tai jopa poikaset! Käpytikka! Nimittäin, nyt lähtee tikka meikäläisen niemestä!  Tikka oli tuhonnut kolme pönttöä ihan totaalisesti kuten kuvasta näkyy. Ajattele, että ekana joku kirjosieppo lentää Afrikasta asti, jostain Somalian sota-tantereilta meikäläisen rauhalliseen mökkiniemeen ja munia pylskäyttää somat pikkumunat huolella ja rakkaudella rakennettuun pönttöön. Ja sitten joku saamarin käpytikka tekee totaalisen tuhon sekä pöntölle että itse tuotokselle. Koko Suomen reissu ihan pielessä!!! Kyllä harmitti ja raivotti ja suretti.

Meikäläisellä on sitten kovat piipussa seuraavalla kerralla. Ei kannata panna mitään puna-musta-valkoista ylleen!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...