1.7.2013

Mä näitä polkuja tallaan...

Pienestä sitä on ihmislapsen aloitetattava tämä maallinen vaelluksensa. Se tuli mieleen, kun meikäläisen perillisiä kokoontui tuossa jokin aika sitten kahvittelemaan ja jokainen jätti sitten kenkänsä kuistille. Siellä keskellä töröttää suvun pienimmän popot sulassa sovussa muitten kanssa.Se noissa kuopuksen kengissä on hassua, että yhtään askelta niillä ei ole tietenkään vielä otettu.

Kengät ovat vale-kengät, sillä nykyisin vauvoillekin tehdään ihan samanlaisia vaatteita, minikoossa, kuin jo isommille ihmisille. Itse asiassa lapsen jalka kasvaa niin nopeasti, että aika monet kengät kerkiää kasvaa ennen kuin kasvu loppuu. Ihan vastasyntyneellä jalkaterä on 8-10cm pitkä ja siitä se alkaa sitten kasvamaan yksilöllisesti, jopa kolme numeroa vuodessa. Se on erikoista ainakin minusta, että jalkaterän kasvu loppuu ennen muuta pituuskasvua.

Tässä koko perheen kengät samassa otoksessa, eli paljon on vielä pojan tyttärellä kasvamista, että iskän tai äipän kenkiä voi lainata kaatumatta. No, nyt jäädään kuitenkin odottelemaan, että milloinka kakara lähtee ryömimään ja vasta joulun tienoilla jännitetään, tepasteleeko napero itse hakemaan pakettia Joulupukilta, vai kerkiääkö Vili, tuo aina auttavainen tanskalais-ruotsalainen pihakoiramme napata sen sitä ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...