22.7.2013

Haloo Hammerfest!

Nimittäin, tässä loman aikana on sattunut kaikenlaista, mutta niistä sitten, kun saan ladattua kännykästä kuvia koneelle. Sitä ennen kerron nyt kaikille teille uskollisille lukijoilleni, joita lienee ehkä 5 kappaletta, seuraavan asian: meitsi aikoo polkea fillarilla (lue: polkee) Joensuusta Hammerfestiin (Norge, Norway, Norjassa) mahdollisesti jo vuonna 2015.

AIVAN MIELETÖNTÄ!!! Asia vaan kirkastui minulle, kun olimme ajamassa (autolla) Kuusamoon jokavuotiselle pyöräviikolle. Sen vaan tietää, kun se oikea tunne tulee. Ja nyt siis aivan kristallin kirkkaana selkisi, että Hammerfest on se tavoitepaikka. Aiemmin olen haahuillut Suomen ympäri polkemisesta tai vähintäänkin Suomen pohjoisosien koluamisesta. Mutta ei, suoraan vaan matoa koukkuun ja nokka kohti pohjoista!!! JEE!!! Olen jo ihan innoissani!

Matalaa profiilia
Laskeskelin alustavasti kolme eri reittivaihtoehtoa. Siinä se pyörii tuossa 1200 - 1300 km:n kieppeissä kokonaiskilometrit. Huomioitavaa on, että ajoprofiili on nousujohteista ja ylämäkiajo on ihan erilaista kuin tasaisella ajaminen. Olen tiedostanut tämän. Mietin, että kolmisen viikkoa siinä saattaisi mennä. Suurin haaste on opetella vaihtamaan rengas fillariin. Sen jos opin, niin Täältä tullaan Norja! (ei Venäjä!).

Paljon on tekemistä! Ekana pitää laskeskella reitit todella tarkkaan ja miettiä yöpyminen. Minä en todellakaan aio nukkua missään teltassa ohuella retkipatjalla ja pelätä, että joku kolkkaa minut. Reitin varrelta on siis löydyttävä jonkinlaista majoituspaikkaa. Sitten on hankittava uskolliseen fillariini etulaukut. Se tasoittaa kuormaa ja tekee pakkaamisestakin helpomman. Yksi iso juttu on ostaa uusi soitin, johon ladataan sellaista musaa, että jaksan tiukimmissakin mäissä (mäeissä? mäkilöissä?) polkea. Luulen, että kuuntelen musat kertaalleen ENNEN lähtöä, välttyäkseni viime reissun tyylisiltä yllätyksiltä... Ja jossain vaiheessa alkaa mielikuvaharjoittelu. Nyt apuna on myös netti, sillä on helppo mennä googlemapsin kautta Hammerfestiin ja raahata keltainen ukko sinne töllistelemään maisemia. Tulee reitti tutuksi, vaikka ei olisi sitä ajanut metriäkään. Että tämmöistä!
Joensuu-Kuusamo varustus


1 kommentti:

  1. Olisiko tähän reissuun pyörän päivitys ajankohtainen? Paljonko tuo nykyinen pyörä kestää kuormaa? Uudemmissa pyörissä kevyemmät ja kestävämmät rungot! t: T

    VastaaPoista

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...