On kyllä nostettava hattua. Siellä vaan lapsiperheiden työssäkäyvät äidit väsäävät herkkuja katraalleen illat pitkät ja lisäksi vielä ottavat huippuhienoja kuvia tekosistaan. Tsekkailin sivuja ja päädyin kokeilemaan Kakkuviikarin vispailuja - blogistin kääretorttureseptiä. Toki vähän muuntelin, kun olen nyt kuitenkin muutaman kakun ja kääretortun väsännyt itsekin vuosien saatossa.
Kääretorttu kääreessä |
Mutta hyvin se kuitenkin saatiin tasoittumaan ja laitoin päälle vielä kermaa, jossa oli hieman kaupasta ostettua vaniljarahkaa. Sitten kääretorttu nimensä mukaan käärölle ja tiukkaan kelmuun odottamaan parempia aikoja.
Palmusunnuntai-aamuna, eli tuossa muutama tunti sitten, heräsin viimeistelemään torttua. Oli siirrytty kesäaikaa, joten olo tuntui heti tosi iloiselta! Koska suvussa on muutama nirppanokkainen yksilö, niin armeliaasti heitä ajatellen vaihdoin perinteisen marsipaanin sokerimassaan. Se olikin minulle uusi tuttavuus, mutta helppo työstää.
Tipukääre |
Olin itsekin yllättynyt, koska kauliminen oli helpompaa kuin marsipaanin kanssa. Jos nyt joku innokas päättäisi leipoa samalla idealla, niin sen verran voin vielä kertoa, että sivelin tuon kääretortun kermavaahdolla ohuelti ennen sokerimassan asettelua.
Ja sitten koristeita tekemään. Ne tulivat helposti sulatetusta suklaasta. Kyllä olin iloinen! Ja nyt eikun syömään!!!
NAM! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti