9.1.2012

Paljonko on paljon?

Vastaan itse: se on joskus liikaakin. Nimittäin nyt puhutaan kävelystä.

Meikäläisillä on pieni kisa työpaikalla siitä, kuka saa kilot kuriin kevääseen mennessä. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään kertakäyttökisa, vaan kunnon ympäristöihmisinä sitä käydään vuodesta toiseen, uudestaan ja uudestaan. Tässä nimenomaisessa tapauksessa olisi kyllä todella paljon järkevämpää, että kerran painon tiputettuaan se pysyisi siinä, ikuisesti.

No, yksi kollegoista jouduttiin diskaamaan kisasta heti kättelyssä, koska tyyppi on liian laiha. Ärsyttää, kun sitten pitää vielä vinkua joka kahvitauolla, että voikunnminunhousutkiristävättaasniinpaljon. No HALOO!!! Mieti vähän, että sentäs sopii ne housut jalkaan eikä käy niinkuin meikäläiselle, jonka on pidettävä joka päivä samoja housuja, koska sisu ei anna periksi ostaa suurempia.

Toinen kollega puolestaan on myrtsinä ja vinguttaa, että miksi hän ei pääse kisaan mukaan, koska hänen pitää pudottaa peräti 2 kiloa! Siis kaksi/två/two/deux/due ja hollaniksi vielä twee kiloa?! Sehän on normaaliheitto meikäläisellä päivässä, tai ainakin viikossa. Mitä pudottamista sellaisessa on???!

No,mietin kuitenkin, että kisojahan on yleensä useassa sarjassa, joten voisimme toki laajentaa omaammekin. Me kaksi ikuista onnetonta olemme tietty sarjassa "MasterLosers". Tässä on heti tarkennettava, että tuo loser ei todellakaan viittaa mihinkään häviäjäluuseriin, vaan tietty niihin kiloihin, mitkä karistelemme kannoiltamme kevään aikana!!! Innokkaat kilpasiskomme kisaavat sarjassa "MediumBeginners". Sana viittaa bikineihin, mihin he solahtavat huomattavasti paremmin kuin meikäläinen.

Otsikkoon palatakseni sellaiset 10 000 askelta päivässä olisi hyvä saavutus jokaiselle, koska jo tuo määrä vaikuttaa positiivisesti terveyteen. Siinä verenpaine laskee kohisten ja kolesteroliarvot pysyvät kohtuudessa, vaikka söisikin niitä kananmunia... Kun askeleet nousevat 12 000:een, sillä on vaikutusta jo painon pudottamisessa. Eikä mikä tahansa kävely riitä, vaan vähintään 10 minuuttia yhtäjaksoista reipasta kävelyä vie sen ns. aerobiselle (ei kuitenkaan aerobic-) tasolle, jolloin alkaa kiinteytyminen. Kaiken kukkuraksi kävelyä kannattaa harrastaa kahden päivän välein, että saavutettu hyöty on pysyvää.

Mutta nyt tullaankin varsinaiseen aiheeseen. Ostin 5 eurolla askelmittarin, koska edellinen oli kävelyn tuoksinassa ilmeisesti tipahtanut lenkkipolulle. Olen nyt hieman mittailut työpäivien askeleita. Jos minulla on ns. toimistopäivä, niin askeleita saa juuri ja juuri 4000 kasaan. Mitä enemmän kopiokone reistailee ja mitä useammin unohtaa napauttaa viimeisen koodin koneelta lähtiessä, sitä enemmän tulee askeleita.

Vapaa-ajalla olisi vielä liikuttava vähintään 6000 askeleen verran! Mistä aika? Mistä motivaatio? Kävin testiksi 5 km:n lenkillä töitten jälkeen. Mukana testerinä oli myös tanskalais-ruåtsalainen pihakoiramme Vili, jota tyttö ei ole opettanut kävelemään sivistyneesti kuin hetkellisesti. Välillä se kiskoi hulluna, välillä minä kiskoin sitä hulluna, välillä tuli joku toinenkin räyhärakki vastaan ja välillä päätin, että ei koskaan enää Vilin kanssa aerobiselle lenkille...

Saldo oli 9043 askelta. Ei siis riittänyt sekään!

Niinpä ajattelin kävellä sisällä ja ensitöikseni kiersin työpöytäni kolme kertaa ympäri; pää meni sekaisin mutta mittariin oli tullut vain kolme (3) askelta lisää?! Tajusin, että toimiakseen mittari vaatii kunnon tömähdyksen, eikä se reagoi minun vapaa-ajan tassutteluuni. Kiersin pöydän uudestaan reippaasti askeltamalla, ja askelmäärä nousi heti.

Minulla on siis vielä loppuilta aikaa kävellä kodissa ristiinrastiin. 10000 on saatava täyteen, koska kollega panostaa laihdutusprojektiin niin paljon, että on ottanut ihan töistä vapaata saadakseen homman lapaseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...