17.6.2014

Kännykkä oppaana

Nyt on pakko kertoa asia, jota kaikki aiemmat kuulijat eivät ole uskoneet!  Mutta totta se on!! Nimittäin, uusi älykkökännykkäni navigoi ilmansuuntien, ei kadunnimien mukaan!

Olin nimittäin  Jyväskylässä tuossa vähän aikaa sitten ja laitoin uuden puhelimeni navigaattorin suunnistamaan kohteeseen, ei suinkaan Jyväskylään, vaan Viherlandiaan. No aluksi navigaattori mökötti alkumatkan ja oli mykkäkoulua jotain kolme kilsaa. Sitten se lopulta armeliaasti tokaisi, että käänny oikealle heti. Tämän olin kyllä itsekin jo oivaltanut, sillä minulla on sen verran hyvä kaukonäkö.

Navigaattori jäi päälle, kun lähdimme takaisin. Vanhana partiolaisena osasin tietty jo suunnistaa samaa reittiä kuin olimme tulleetkin. Edessä oli T-risteys ja ainut järkevä reitti oli kääntyä vasemmalle. Mutta ilmansuuntiin erikoistunut Samsungin navigaattoritäti parahti, että käänny KOILLISEEN!!!

Koilliseen? Minun olisi pitänyt tietää T-risteykseen tullessani, onko koillinen oikealla vai vasemmalla. Yleensähän se on oikealla, jos pohjoinen on suoraan edessä... mutta nytten se oli siis vasemmalla. Metsään olisi menty jos olisi uskottu navigaatoria eikä omia suunnistustaitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...