26.4.2015

Reissussa ei aina rähjäänny!

Iloinen Amsterdam



Meikäläisen yksi toive on taas toteutunut; nimittäin the Eagle has landed eli meitsi on palannut 4 päivän tripiltä Amsterdamista. Tarkennetaan eli trippi tässä yhteydessä ja nimenomaan em. kaupunkiin suuntautuneena tarkoittaa meikäläisen sanastossa ihan vaan kotoisasti lomamatkaa.

Olin jo vv:n alussa ajatellut, että nyt minulla on nyt mahdollisuus suunnistaa Keukenhofin upeaan kukkapuistoon ns. paremmalla ajalla! Kyllä meni kaikki nappiin! Kukkaloisto oli parhaimmillaan ja sää aivan upea! En ole mikään puutarhahullu - tämän asian kaikki pihastoni lähipiirissä liikkuneet ovatkin voineet todeta aivan omatoimisesti - mutta Keukenhofin kukkaloisto lumoaa totaalisesti. Ei voi muuta kuin ihailla ja nauttia ja ihmetellä, mitä kaikkea jalostamalla saadaan aikaiseksi.

On aivan mahdotonta valita niistä 400 (!) kuvasta kauneinta. Keukenhof on pakko kokea itse.
Puisto on suuri; 32 hehtaarin laajuinen alue jokineen ja vanhoine metsineen. Tulppaaneja on jopa 7 miljoonaa; sen lisäksi on narsisseja, hyasintteja yms. yms. yms.!
Osa kukkapenkeistä on suorissa ja jämpteissä riveissä. Osa puolestaan on laitettu rinteisiin, purojen keskelle ja metsiköihin. Vaikka ihmisiä oli valtavasti, välillä tuntui kuin olisi kävellyt ihan ypöyksin laajassa puistossa.
Suomalaisena on tottunut perustulppaaneihin eli yksivärisiin ja melko yksinkertaisen näköisiin. Puistossa oli kuitenkin niin erikoisen näköisiä yksilöitä, että tuntui ihan käsittämättömältä, miten niitä voikin olla niin paljon. Osa oli valtavan suuria, osa aivan pieniä, osassa terälehdet olivat yli kämmenen kokoisia, osa oli yksivärisiä, osa monivärisiä, osa pyöreitä, osa suippoja, osa kerrottuja...
Värien runsaus oli myös mahtava. osa tulppaaneista hehkui kirkkaissa väreissä, osa puolestaan oli hempeitä ja vaaleita kuin suomalaisen kesän usvayö.
 Tietenkin ostin pari pakettia mukuloita; ne painavat paljon koneessa, mutta jotenkin se vaan tuntui kivalta. Näinköhän saan niitä menestymään ja veikkaan itse, että en saa.
Yhden lajikkeen nimi oli IceCream ja nimensä mukaisesti se näytti ihan pehmis-tötteröltä. Yritän saada sellaisia kasvamaan ja voin laittaa sitten kuvan, niin te molemmat uskolliset lukijani voitte sitten tehdä päätöksen, tuletteko ilmaiseksi minun puutarhaan vai kannattaako sittenkin pulittaa muutama satanen Hollanninmatkasta...
Keukenhofiin on helppo mennä Amsterdamista. Menimme ensin Schipoliin ja sieltä jatkoimme puistoon.Alkumatkan olisi päässyt varmasti nopeamin junalla, mutta toisalta ihan helposti se onnistui noinkin.
Seuraavana päivänä etureidet olivat niin kipeät, että olisi pitänyt tehdä parituhatta askelkyykky ennen reissua (päivässä) noin kuukauden ajan...












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...