18.10.2018

Ite tein - tuli hyvä!

Syksy on jo painumassa mailleen ja tässä syysloman kunniaksi tuli mieleen, että mökille olisi hyvä saada sellainen linnunruokinta-teline, että tinteille riittäisi ruokaa pitempien käyntikertojen välillä. Siitä sitten alettiin googlailemaan ja heti löytyi hyvä malli. Joku neropatti oli tehnyt muovisankosta ja kahdesta kannesta tosi näppärän näköisen  systeemin. Eipä muuta kuin sankkokaupoille, kun ei ole tullut pahemmin seisoksittua ämpärijonoissa... Myyjä oli kekseliäs; kun valitettiin pohjaksi tulevan kannen pienuutta, hän ehdotti 50% alessa olevaa ruukunpohjaa! Illaksi oli tiedossa hauskaa puuhaa.

Sitä ennen käytiin Okussa ostamassa hillittömät lihikset, noin niin kuin mökkikauden kunniaksi.
Kunnon kokoinen!

Ei olisi kannattanut, sillä sen jälkeen olo oli loppupäivän kuin ilmapallolla, jossa todellakaan ei ole ilmaa liian vähän.

No lopulta, kun olin haravoinut pari tuntia pihassa, kantanut motin halkoja uunia varten sisään ja olin aloittelemassa pakkaushommia Kolmosen valmistujaisia varten, tulivat ystäväni ja Nelonen paikalle. Ystävä sen verran ajoissa, että kerkisi auttaamaan vielä haravoinnin jälkimainingeissa ja Nelonen sen verran myöhässä, ett pääsi puolestaan leikkaamaan Vilin, tuon yhä vantterassa kunnossa olevan 14-vuotiaan tanskalais-ruotsalaisen pihakoiravanhuksemme kynsiä.

Tuumasta toimeen! Porakone, sankko, kannet, mattoveitsi ja ruuvit esille. Saatiin todella nopsaan tehtyä kaksi (kummallekin oma automaatti omille mökeille) huippuhienoa ruokinta-automaattia. Hinnaksi tuli 4.50 euroa; melko edullinen kun vertaa kaupan hintoihin! Mikäli olisimme suunnitelleet asiaa pitempään, olisi nurkista saattanut löytyä joutavia sankkoja yksi jos toinenkin.
Täältä tullaan tintit!
Poralla alkureijät ja pohjareijät




Kas näin


Siisti!








Mattoveitsellä suuremmaksi








Alapohja kiinni kunnolla








Sitten testimään!
Teimme nyt neljä ruokinta-aukkoa sankon reunoille tasaisesti. Pitää seurata, onko niitä riittävästi. Itse tein melko pienet aukot, ystävä isommat - seurataan kumman aukot on toimivammat. Porasimme myös muutaman reijän pohjaan, jotta mahdollinen vesi pääsee valumaan maahan.

Netti on pullollaan kaikenlaisia ideoita! Kyllä kannattaa googlailla. Kiitos vaan Tervastulia.blogspot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...