15.3.2016

Lumilla kenkäilemässä

Nyt on se aika vuodesta, että meitsi pääsee irtautumaan normirutiineista! Tänä vuonna otin talvilomani vasta nyt, sillä laskelmoin, että vaikka ilmastonmuutos onkin lyhentänyt pakkasaikaa, niin yllättäviä paukkupakkasia voi silti olla viikon kymppi tuntumassa. Ei ollut, mutta eipä ole tälläkään viikolla!

Kotona loma tuntuu levolta, mutta ei välttämättä miltään irtiotolta rutiineista, sillä sama miljöö pitää mielen liikaa arjessa (tuolla pilkistää TYÖlaukku, astianpesukaapissa on TYÖeväsrasia ja kyllä, minulla on myös omat hengarissa roikkuvat TYÖhousut). Ei muuta kuin Lomarenkaan sivuille etsimään mökkiä - tällä kertaa saisin jopa alennusta viime kesäisen pakastuslokeroepisodin seurauksena!

Yllätys oli suuri, että löysimme hetkessä mökin, vaikka varaus tehtiin kolme päivää ennen lähtöä. Syynä voi olla, että mökki on todella surkea tai muilla ihmisillä ei ole varaa maksaa 170 euroa kolmesta mökkiyöstä (hinta on oikeasti edullinen) tai se, että toisilla ei ole enää lomaa jäljellä! Kallistuimme viimeisen vaihtoehdon puolelle, sillä pohjoisen ihmiset lähtevät harvemmin tänne tasamaahan; heillä kun niitä vuoria riittää ihan omastakin takaa ja täällä ainut mainitsemisen arvoinen nyppylä lienee Koli, jonka markkina-arvoa yritetään kohottaa melassisankoissa tehdyillä lumitorneilla... mutta siitä myöhemmin!
Mieletön ilma!

Niinpä sunnuntaina, upeassa auringonpaisteessa kohti Nurmesta! Mökkiin pääsi jo klo 13.00 ja siitä suoraan lumikenkäilemään! Oli aivan huippua ja mahtavaa!
Paras merkki!
Tanskalais-ruotsalainen pihakoira Vili, jonka älykkyyttä olen alkanut hieman epäilemään, nautti myös! Se pomppi lumella kuin kajahtanut lumikauris ja oli ensimmäisenä odottamassa saunan ovella löylyyn pääsyä.

Mökki osoittautui hintaansa nähden ihan mainioksi. Pientä rymsteerausta olisi  toki voinut tehdä, mutta tänne mökille voisi tulla toistekin nimenomaan sellaiseen vuodenaikaan, kun omalla pikkuisella kesämökillä ei enää tarkene. Mökkikirjan mukaan mökki sijaitsee aivan Ahdin valtakunnan porteilla, joten täällä saisi varmaan myös ruokatarpeet helposti tuoreena järvestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...