11.8.2019

Kotipuutarhurin itsearviointi

Kesä alkaa olla finaalissa ainakin säiden suhteen. Meikäläinen huijattiin jälleen kerran istuttamaan kaikenlaisia kasveja, yrttejä ja kukkia, joista vain osa pääsi edes keskinkertaisesti tavoitteeseen.

Minulla on kaksi kasvimaata, toinen kotipihan perukalla ja toinen mökillä. Toinen niistä on liikaa! Kyllä se nyt olisi lopullisesti uskottava, että en ole ns. Viherpeukalo.
Rucola ja jäävuorisalaatti

Oheisessa kuvassa omin kätösin tekemässä kasvulavassa on vasemmalla kasvamassa rucolaa ja oikealla jäävuorisalaattia. Ei näy rucolaa? Pelkkää multaa siinä kohti, missä pitäisi olla mahtavat versot tuota hyvänmakuista salaattia! Vieressä jäävuorisalaatti on herännyt horroksesta ja alkanut kasvaa vasta nyt nyt, kun käymme enää satunnaisesti mökillä. Yhen kerran sain siitä salatttiin muutaman lehden. Lumien aikaanko se olisi jo pitänyt istuttaa, kysyn vaan! Kastelin, ainakin kolme kertaa!
Lehtikaali

Ja todellakin! Tämä lehtikaaliruipelo eroaa ulkonäöllisesti melkoisesti siitä, mitä olen nähnyt muualla. Kuten kaupassa. Onko tämä alkanut hienostelemaan ja joku koi nakertaa lehdet syömäkelvottomiksi pitsireunoiksi? Peittäääkö se olisi pitänyt? Miten joku tuhoeläin on löytänyt meijän mökille?! Ikinä ennen en ole tätäkään istuttanut, enkä toista kertaa istuta!

Mansikka teki noin 15 marjaa! Jokaisessa taimessa oli siis yksi-kaksi marjaa. Silti se moninkertaisti satonsa! Mikähän siinä sitten onnistui?

No peruna, raparperi ja vadelma onnistuivat aivan mahtavasti. Perunoita olen jo syönyt  - namnam! Raparperista tein hilloa ja istutin Saarivaarasta tuodun juuren kaveriksi. Molemmat riehaantuivat kasvamaan hulluna! Ja vadelma! Se löi kaikki odotukseni ällikällä! Olen syönyt ja saanut jopa pakastettua ehkä yhteensä nelisen litraa vattuja!

Ehkä voisin perehtyä lannoitukseen. Ehkä voisin kastella useammin. Ehkä pitäisi laittaa suojaharsot. Ehkä pitäisi käydä katsomassa tiluksia useammin.

Ja ensi kesänä kotipihan niin sanotulle kasvimaalle VAIN perunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...