2.11.2019

Rantalomalla

Kyllä aika menee näin vanhemmiten nopeesti. Syyskuu ja lokakuu mennä hurahtivat! Mutta kerkisin tehdä mökillä pientä säätöä, tietenkin.

Meikäläinen vastaa pääasiassa aika pitkälle mökin huollosta. Se johtuu monesta syystä, jotka kaikenlaisten harmitusten vuoksi jätettäköön nyt mainitsematta. No syyslomalla oli pakko laittaa mökki talviteloille, sillä Nelosen synttäribileiden jälkeen paljussa puljaajia ei enää löytynyt. Siispä peittelin paljun, käänsin soutuveneen, raahasin kumiveneen (tyhjennettyäni sen) saunalle, laitoin sup-laudan telineille, peittelin ulkokalusteet, järjestin saunamökin talvikäyttöä varten, puhdistin rännit, haravoin, laitoin päämökin tilavaatteet talviteloille, otin talteen kaikki ruuat, sulatin jääkaapin, poltin risuja, tein ensi talvena kaadetaville puille telineet ja nyt alan tajuta että MISSÄ IHMEESSÄ NE MUUT OLIVAT?!Grrrr... Lisäksi huomautan, että tuossa oli vain OSA puuhista.

Mutta ihan sama, toki uskollisen ystäväni avulla saimme kaiken kuntoon. Hän auttaa mielellään aina, etenkin kun olimme edellisen päivän raataneet hänen mökillään miltei vastaavissa puuhissa... Silmä silmästä ja hammas hampaasta Hammurabin lakia positiivisemmin mukaillen.

No sitten ajattelin, että otetaan ilo irti äärimmäisen matalalla olevasta vedestä. Ja kärrättiin vielä yömyöhällä parikymmentä kottikärrillistä kiviä rannasta, josta on kehkeytymässä oikein kiva hiekkaranta, mökin takasokkeliin. Tuli hieno, säästettiin. Että semmoinen rentouttava syyslomapäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...