17.11.2019

Linnuille ruokaa

Elämme länsimaisessa hyvinvointivaltiossa, jossa meillä on varaa huolehtia jopa lintujen talviruokinnasta. Jos uskaltaisin, väittäisin että hyvin moni laittaa huomattavasti enemmän rahaa tinttien ja muiden siivekkäiden ruokintaan kuin aliravittujen lasten avustamiskeräyksiin. Mutta en uskalla. Ja asia on toki jokaisen oma valinta!
Etsi töyhtötiainen

Kaikki on toki suhteellista. Viime Nenäpäivässä luvattiin, että jo 20 euron lahjoituksella voidaan hankkia kasvimaa 8 perheelle! Vastaavalla summalla saa huipputarjouksesta ostettua 25 kilon säkillisen kuorellisia auringonkukansiemeniä, mikä ei riitä talveksi jos pitää ruokaa lintulaudalla joka päivä. Siihen jos ostaa vielä pari talipötköä tai -palloa, niin summa tuplaantuu. Monella saattaa mennä toista sataa euroa talviruokintaan ihan kepoisesti. Mutta ymmärrän, on varma että rahat menevät varmasti auringonkukansiemeniksi muutettuna lintujen mahaan. Avustusjärjestöjen keräyksissä on ollut välillä epäselvyyksiä ja se on saanut ihmiset miettimään entistä tarkemmin rahojaan.

No eipä mittään, sen lisäksi, että itellä on sponsored child Keniassa ja avustan erilaisissa yhteyksissä, ruokin myös lintuja. Pihalla on jo kaksi ruokinta-automaattia ja tänään tuunasin uuden paikan kadun puolelle. Vanha heinäseiväs pääsi uuteen virkaan! Pitää hankkia vielä sellainen ruokintakippo, missä siemenet ei kastu. Jos linnut ei uskalla tulla syömään liian abstraktilta vaikuttavalle paikalle, pitää tuunata havunoksia suojaksi. Saa nähdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...