4.11.2019

Syysvalot

Aiempina vuosina meitsin kotikadulla ns. Jouluvalot on ripusteltu kuisteille  marraskuun lopussa, viimeistään Itsenäisyyspäivän seutuun. Nyt huomasin, että naapurit on tykitelleet pihat täyteen kaikenlaisia valohäkkyröitä ja -viritelmiä kynttilälyhdyistä puhumattakaan! Jo kolmisen viikkoa sitten!

Kulmanaapuri ryösti ideani ja oli käynyt pöllimässä metsästä pienen joulukuusen sankkoon oven pieleen, mutta molemmille kuisteilleen! Vastapäätä asustava naapuri oli laittanut upeat kanervaistutkset ja valot  vilkkumaan niin että koko tienoo loistaa. Ja vieressä oleva naapuri luottaa perinteisiin kynttilöihin ja hänellä palaa miltei ikuinen tuli kuistilla isoissa lyhdyissä.

Ajattelin, että hyvä on! Niinpä raahasin 4  viikkoa etuajassa kuisteille kynttilälyhdyt, virittelin aurinkokennolla toimivat lamput etukuistille todetakseni parin yön jälkeen, että niihin ei pakkasella tule enää valoa. Lisäksi näin paljon vaivaa kun kiinnitin sähköllä toimivat, liian kirkkaat lamput olkkarin kuistille. Kävin sosialisoimassa pienen joulukuusen ja istutin sen tukevasti sankkoon kuistille. Kuusi näyttää tosi tuuhealta, toisin kuin naapurin kuuset, sillä ymmärsin tuunata sitä muutamalla lisäoksalla. Olohuoneen ikkunan eteen laitoin kanervaistutukset ja sytytän niihin valot heti kun saan ostettua jakorasian.

Kaiken kukkuraksi pyöräytin eilen pihaan vielä lumiukon! Sitten sopivasti pakastui. Nyt on sitten meikäläisenkin piha talvitällingissä. Mutta kivahan se on, että pimeään aikaan on paljon valoja etenkin, kun suurin osa on ledivaloja. On kaunista ja jo talven odotusta.
Näyttää kuin se olisi pissannut?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...