16.11.2019

Huussin saneeraus, osa 2

Ilmastonmuutoksen takia pääsimme marraskuun puolivälissä Pupulan pihaan autolla. Lunta oli vain väriksi maassa. No tällä kertaa tuosta surullisesta ilmiöstä oli meille hyötyä, sillä saimme kaikki huussin lattian alle tulevat lecaharkot autolla pihaan saakka.

Remppa eteni taas ja tavoitteena oli saada tehtyä lattia päivän aikaan. Ensin laitettiin keskikoolinki paikoilleen ja sen alle tulivat siis harkot. Kolme rikkonaista harkkoa maksoi vain neljä euroa, ei hassumpi kauppa. Kun koolinki oli paikallaan, päästiin passailemaan lattialautoja.

Siinäpä tulikin pientä haastetta! Lattia nousi sen verran, että pää osui kattolautaan ja tukivaijeriin. Toki olimme ounastelleet jotain tuon tyyppistä. Joudumme siis korottamaan seiniä ja nostamaan kattoa. Ja ehkä hurjin homma, piti katkaista metallinen vaijeri, jolla on jotain tekemistä seinien kasassa pysymisen kanssa. Toki sen tilalle laitoimme tukilaudan, mutta sen verran korkealle, että huusissa pystyy käymään pää pystyssä eikä tartte pelätä että otsa osuu kattoparruun.

Kun olimme saaneet kattoepisodin suht järjestykseen, oli vuorossa entisen logistisesti tärkeän alaseinässä olevan tyhjennysluukun tukkiminen. Tilalle asennettiin seinälaudat ja jo tässä vaiheessa huussi siirtyi lopullisesti uudelle levelille!

Sitten olikin ilo aloittaa lattian tekeminen. Ensin koeistuimme kuivikekäymälän ja teimme erilaisia melko yksinkertaisia laskelmia. Sekä nerokkaan tuplakoolinki-innovaation, minkä avulla istuinosa saadaan ergonomisesti maksimaalisen hyvälle korkeudelle. Taasen oli koolinkilaudoissa hieman vajausta, mutta saatiin sekin ratkaistua lopikalla. Idea on, että  ei osteta uutta ja yritetään  saada hyödynnettyä vanhoja materiaaleja. Lopulta päästiin sahaamaan lautoja.

Tässä vaiheessa huomasimme, että lattialautoja ei ole riittävästi. Tai olisi ollut, mutta liian paksuja. Niinpä sahasimme ja ruuvasimme takaosan laudat paikoilleen ja päätimme lopetella hommat. Etuosaan saadaan laudat vanhasta taapelipinosta. Nostettiin vielä ovi saranoilta ja siirrettiin sitä noin 10 cm ylemmäs.

Sellainen 5 tunnin rupeama oli. Välillä makkaranpaistoa ja kuumaa mehua. Kiva oli puuhastella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...