9.11.2019

Huussin saneeraus, osa 1

Jokunen vuosi sitten meikäläinen pääsi esittelemään sisustustaitojaan suunnittelemalla ystäväni, tuon tynnyrisaunojen tuhosta selvinneen mökkiläisen, huussin uuteen uskoon. Ällistyin itsekin, niin hieno tuli lopputuloksesta.

Mutta nyt hän oli saanut päähänsä, että huussi on saneerattava ja samalla loppuu erinäisten tuotosten taltioiminen manuaalisesti muovisankosta ihan ite kaivettuun maakuoppaan. Ja niinpä hän ostaa päräytti kuivikekäymälän - kun lisäksi halavalla sai.

Niinpä ajoimme aamun valjettua Pupulaan ja aloitimme urakan purkamalla entisen huussin sisärakenteet. Siinä ei kauaa nokka tuhissut ja pian huussi oli tyhjempi kuin koskaan aiemmin! Onneksi jätehuolto oli toiminut moitteettomasti! Sekä pohja että muu ympäristö oli todella siistissä kunnossa. Minulla oli toki varalta hengityssuojain, mutta sekin lähinnä myyräkuumeen varalta.

Kun olimme purkaneet huussin sisäosan niin olisihan se pitänyt arvata, että homma jatkui. Päätimme tehdä lattiaa varten koolingit. Mikäs siinä, tuumasta toimeen vaan! Ex-savusaunasta löytyi sopivat lankut ja sitten mitattiin ja sahattiin ja mitattiin uudestaan ja taas sahattiin. Eli oli hieman mittavirhettä, mikä johtui pääasiassa kieroista lankuista ja seinistä ja vasta toissijaisesti omasta osaamisestamme. Jossain vaiheessa irtosi myös liiterin ja huussin väliseinä - se oli ollut kiinni noin kolmella naulalla. Mutta eipä se meitä haitannut, jäihän ovi sentäs paikoilleen.

Ja sitten otettiin ristimitat.

Ja sen jälkeen piti tehdä pari kikkaa, mitä meiltä ammattilaisilta aina löytyy smurffihousujen taskuista. Kikkojen lisäksi löytyy aina lopikka.

Noin 5 tunnin aherruksen jälkeen päätimme lopettaa. Huussi jäi hyvään vaiheeseen! Ensi kerralla pääsemme jatkamaan joko katosta tai lattiasta tai seinistä. Ja keritään suunnitella jo sisustustakin. Hyvä siitä tulee!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...