16.5.2020

Kaappi vanhasta ikkunapokasta

Yksikätisenä on ollut tosi kurjaa. Olisin halunnut ekana tietenkin olla töissä (olen tehnyt silti salatöitä) ja toisekseen touhuta kaikkea kotona. Kevät on tosi hektistä aikaa. Onneksi Nelonen haravoi nurmikon! Mutta ikkunat on pesemättä, verhot vaihtamatta, peräkärri viemättä ja niin edelleen.

Tästä kaikesta masentuneena lähdin ystäväni mökille Pupulaan, tuonne uudisraivaajien kyltymättömälle tantereelle, josta tekeminen ei lopu tekemälläkään. Ajattelin, että nyt olisi Pupulan historiassa ainutlaatuinen, kerrassaan todella ällistyttävä ja ikuisesti historiankirjoihin jäävä tapahtuma: Pupalassa vierailisi henkilö (eli minä), joka ei tekisi mitään!!!

Eipä muuta kuin autonnokka kohti Pupulaa. En tietenkään ajanut, vaan istuin toimettomana apukuskin paikalla. Varsinainen tilallinen oli suunnitellut päivälle vain yhden vaivaisen työn: kaapin nikkarointi vanhasta ikkunapokasta. Se otti pattiin, sillä minulla on todella paljon erilaisia nikkarointitaitoja, joita en nyt sattuneesta syystä (kipsi yhä kädessä) pääsisi käyttämään.
Tuumasta toimeen silti. Olimme löytäneet jo keväällä netistä melko yksinkertaiselta tuntuvan ohjeen, joten ei muuta kuin lankkuja sahaamaan liiterin lattialle. Työergonomia ei muutenkaan ole ollut Pupulassa lainmukaisella tasolla, joten sahauksia jatkettiin verstaan lattialla ja varsinainen kokoomalinja perustettiin mökin eteiseen. Itse olin siis koko ajan pelkästään henkisenä tukena, mitä nyt vasemmalla kädellä kantelin muutaman hyllylaudan eteiseen.
Mutta niinpä vaan ja ehkä juuri edellisestä tilanteesta johtuen, tulosta alkoi tulla. Ristimitta onnistui täydellisesti ekalla yrittämällä! Sitten vaan ikkunapokaan saranoita ruuvaamaan. Sitä ennen niille piti tietenkin loveta paikat ja muutaman yllättävän mittavirheen jälkeen saranat saatiin oikeilla paikoilla sekä ikkunapokassa että kaapin karmeissa. Tämän jälkeen laitettiin runkoon pari hyllynkannaketta ja sahattiin hyllylauta.
Itse asiassa olimme molemmat, sekä ystäväni työläisenä että minä esimiehenä, todella ällistyneet lopputuloksesta! Homma osoittautui Pupulan miljoonista projekteista ehkä nopeimmin tehdyksi ja näyttävimmäksi (hyvä on - kattoremppa näkyi parhaiten)! Ekana siis sahattiin neljä lankkua, joista tehtiin ikkunapokan kokoinen kehikko. Sitten kaiverrettiin saranoille lovet sekä pokaan että kehikkoon ja kiinnitettiin hyllynkannakkeet. Lopuksi ruuvattiin poka saranoilla kehikkoon ja surnam: kaappi oli valmis!
Maalaus vielä ja mitä hienoin vanhasta ikkunapokasta tehty kaappi voidaan kiinittää seinälle. Tuli hieno, vaikka en ite tehnytkään, tai ehkä juuri siksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...