4.3.2012

Ojasta allikkoon!

Kuusamo jaksaa aina yllättää. Tällä lomalla ei tarvitse ainakaan valittaa sitä, että siivousaineet loppuvat kesken. Vessapaperit sen sijaan loppunevat jo tänään, mutta se onkin jo ihan toinen juttu se.

Vuosien varrella lomamökkien siivousvarustus on ollut hyvin vaihtelevaa; enempi sinne alamäkeen on kallistuttu. Milloin on ollut harjakset kuluneet, mopin lankaosat homeessa, pyyhkeet reikäisiä, pH perussiivoukseen tarkoitettu, siivoussankko reikäinen. Useammin on ollut kehitettävää, mutta ainahan sitä on mökki loman päätteeksi jollain tavalla tullut sudittua... vähän kuin maassa maan tavalla. Josain vaiheessa lopetin stressaamisen ja tulin järkiini; jos minun on pestävä keittiön pöytä wc-pyyhkeellä, niin pestään sitten...Mutta vasta viimeisenä päivänä.


Tällä kertaa mökin emäntä on joutunut jonkun aktiivisen myyntitykin pauloihin. Nyt ei nimittäin ole pulaa siivousaineista; niitä riittää meille ja varmaan seuraavaksi pariksi vuodeksi seuraavillekin.

Nostelin pullot lattialle tarkempaa syyniä varten. Ja sieltä löytyi Pohjoismainen ympäristömerkkikin yhden pullon kyljestä - hienoa! Siihenpä se ilo loppuikin. Lajeja oli yleispuhdistukseen, wc:n puhdistukseen "extra voimakas", ikkunanpesuun ja vielä yksi nimetön purnukka johonkin hyvin salaiseen siivoukseen. Mietin, että miksi näin monta pulloa, etenkin kun saunasta löytyi samanlainen arsenaali.

Tässä yhdistetyn saunan pesuhuoneen ja wc:n siivousnurkkaus; näillä lähtee! Pyyhkeet näyttävät epämääräisiltä ja ovatkin sitä, mutta tällä kertaa löytyi myös puhtaita kaapista! Tässä on iso markkinarako meille puhtausalan ammattilaisille - olisi opetettava siivousta lomamökkien vuokraisännille ja -emännille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...