Taas tuli vahvistus siihen, että pienillä teoilla on iso merkitys. Paremman ympäristön tavoittelun voi aloittaa pienistä asioista. Minulle se on seuraavalla kauppareisulla selkeä: nyt loppui "äitien tekemän" ruuan ostaminen, tai lähinnä broilerin. Syy on se, että Saarioisten broileriteurastamolla broilerit tapetaan sähköllä hiilidioksiditainnutuksen sijasta. Broilerit ripustetaan ensin elävinä roikkumaan jaloistaan kuljettimelle, joka vie ne vesialtaan päälle. Vesialtaaseen on johdettu sähköä ja lintujen päät kastetaan altaaseen, jolloin ne saavat kuolettavan sähköiskun. Sitä ennen osa räpiköi paniikissa epätyypillisessä asennossa kuljettimella ja niiden siivet ovat voineet osua veteen (saaden sähköiskuja) useita kertoja ennen lopullista sähköiskua. Osa linnuista on niin pieniä, että niiden pää ei yllä veteen ja pahimmassa tapauksessa ne kulkeutuvat elävinä seuraavaan pisteeseen, missä ne vapautetaan maallisesta helvetistä onneksi vetämällä puukolla kaula auki.
Tässäpä meikäläiselle yksi kestävän kehityksen teemaan kuuluva asia, eli eettisyyden korostaminen eläinten tuotantoprosessissa. Se lienee kaikille lihansyöjille selvää, että eläimet tapetaan tavalla tai toisella ennen kuin niistä voidaan valmistaa meille kuluttajille teollisia tuotteita.
Ja näin asiasta kertovat gangsterit, jotka ovat tunkeutuneet kanaloihin ilman lupaa ja ovat tehneet videon tunteella. Totta on, että broilereita kuolee videolla kerrotusta syistä. Tuotantoaikana oi kuolla n. 3% linnuista. Mitä enempi lintuja, sen enempi niitä löytyy kuolleena päivittäin.
Muistutan, että mikäli haluamme syödä teollisesti tuotettua lihaa, meidän on hyväksyttävä, että eläimet eivät ole kotieläimiä vaan tuotantoeläimiä.Tältä asialta ei kannata sulkea silmiään.
Ja nyt syömään!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti