12.12.2012

Äidit ovat julmia!

Olen lukenut Elina Lappalaisen kirjaa "Syötäväksi kasvatetut - Miten ruokasi eli elämänsä". Se on tosi hyvä kirja, suosittelen kaikille. Lappalainen kirjoittaa asioista sen kummemmin kiihtymättä, kertoen faktat selkeästi ja jättää samalla lukijalle myös mahdolllisuuden omien johtopäätösten tekoon. Tämä kirja ei todellakaan saanut turhaan Tieto-Finlandiaa.

Taas tuli vahvistus siihen, että pienillä teoilla on iso merkitys. Paremman ympäristön tavoittelun voi aloittaa pienistä asioista. Minulle se on seuraavalla kauppareisulla selkeä: nyt loppui "äitien tekemän" ruuan ostaminen, tai lähinnä broilerin. Syy on se, että Saarioisten broileriteurastamolla broilerit tapetaan sähköllä hiilidioksiditainnutuksen sijasta. Broilerit ripustetaan ensin elävinä roikkumaan jaloistaan kuljettimelle, joka vie ne vesialtaan päälle. Vesialtaaseen on johdettu sähköä ja lintujen päät kastetaan altaaseen, jolloin ne saavat kuolettavan sähköiskun. Sitä ennen osa räpiköi paniikissa epätyypillisessä asennossa kuljettimella ja niiden siivet ovat voineet osua veteen (saaden sähköiskuja) useita kertoja ennen lopullista sähköiskua. Osa linnuista on niin pieniä, että niiden pää ei yllä veteen ja pahimmassa tapauksessa ne kulkeutuvat elävinä seuraavaan pisteeseen, missä ne vapautetaan maallisesta helvetistä onneksi vetämällä puukolla kaula auki.

Tässäpä meikäläiselle yksi kestävän kehityksen teemaan kuuluva asia, eli eettisyyden korostaminen eläinten tuotantoprosessissa. Se lienee kaikille lihansyöjille selvää, että eläimet tapetaan tavalla tai toisella ennen kuin niistä voidaan valmistaa meille kuluttajille teollisia tuotteita.

Näin Kariniemellä, missä käytetään hiilidioksiditainnutusta. Suomessa on kyllä oikeastikin maailman terveimmät broilerit ja niille annetaan vähiten antibiootteja!

Ja näin asiasta kertovat gangsterit, jotka ovat tunkeutuneet kanaloihin ilman lupaa ja ovat tehneet videon tunteella. Totta on, että broilereita kuolee videolla kerrotusta syistä. Tuotantoaikana oi kuolla n. 3% linnuista. Mitä enempi lintuja, sen enempi niitä löytyy kuolleena päivittäin.

Muistutan, että mikäli haluamme syödä teollisesti tuotettua lihaa, meidän on hyväksyttävä, että eläimet eivät ole kotieläimiä vaan tuotantoeläimiä.Tältä asialta ei kannata sulkea silmiään.

Ja nyt syömään!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...