30.3.2014

Pöllin sukset!

Otsikko voi viitata kahteen asiaan, mutta minut tunteva tietää, että jos nyt joskus pöllisin jotain (mitä en todellakaan tee!), niin en nyt  suksia ainakaan. Joten se toinen asia on se, että meitin pöllillä on oikeasti sukset! Ja se on jo jotain se!

Aiemmin olen kirjoitellut siitä, miten kehittelin pöllin, minkä avulla voi hakata halkoja selkä suorassa. Ei varmaan mikään maailman ensimmäinen keksintö, mutta liian moni jää vaan hakkaamaan niitä pöllejä huonossa työasennossa. Pöllejä on tietty kaikilla käytössä, mutta ne ovat yleensä liian matalalla, jolloin halonhakkaaja joutuu heiluttamaan kirvestä selkä epäergonomisessa asennossa.   Jo 45 asteen kumara asento on myrkkyä selälle. Kehittelin autonrenkaan pöllin alle, jolloin asento suoristui huimasti.

Jäykät käänteissä...
Rehellisyyden nimissä on sanottava, että pöllin suksien desing ei ole minun aivoista soljunut. Itselläni oli yksinkertaisempi idea (jota en kyllä muista juuri nyt), mutta täytyy kyllä myöntää, että ainutlaatuiset ja uniikit kappaleet on ystävä väsännyt. Niitä voi käyttää myös pressun painona silloin, kun ne eivät ole päätehtävässään.

Nimittäin, huomasimme melko nopeasti, että rankakasat sijaitsivat melko kaukana toisistaan ja korkean koivupöllin raahaaminen kasalta toiselle oli melko raskasta pyörittämällä pölliä puolimetrisessä lumihangessa. Tuumasta toimeen siis ja niinpä idean synnyttyä piti enää etsiä kirpparilta riittävän halvat sukset tuunausta varten.

Nyt sitten olemme kuljettaneet pölliä kasalta toisella ilomielellä ilman huolen häivää!!!
Menoksi!
Jaksaajaksaa!













Sukset ovat vanhat laskettelusukset, eli ne ovat riittävän leveät kantamaan raskasta pölliä ja luistavat tosi hyvin. Myös heinikossa! Ainoastaan kurveissa on tullut pientä haastetta kääntösäteen kanssa. Lopputulos on kuitenkin tosi hieno. Ei muuta kuin sukset pöllin alle, pölli rankapinon viereen, autonrengas maahan, pölli autonrenkaalle ja selkä suorana halkoja hakkaamaan!

Jeee!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...