5.2.2015

Tunnisteet

Meikäläinen ei taida sittenkään olla mikään järjen jättiläinen, vaikka helposti sellaisen kuvan saakin blogiani tutkiessa. Toisaalta, ihmekös tuo, koska sattuuhan sitä paremmissakin piireissä, vai miten se menikään...

Olen käynyt lukemassa ihmisten blogeja ja huomannut, että osalla jutut on ryhmitelty, ei pelkästään kronologisesti, vaan aiheittain. Tämä on erittäin ystävällinen toimenpide satunnaista lukijaa kohtaan, joka ei jaksa välttämättä selata jokaista juttua, vaan käy sivuilla silloin tällöin katsastamssa tilanteen. Vaarana on, että satunnainen lukija käy juuri silloin, kun kyseessä on huonoin juttu ikinä ja vetää siitä johtopätökset koko blogin kiinnostavuudesta ja tasosta.

Niinpä osa on ryhmitellut juttuaiheet niissä tapahtuvan toiminnan mukaan. Huomasin tämän kyllä aiemmin, mutta en ymmärtänyt, mitä se tarkoitti. Kirjoitin itsekin alkujuttuihin (tuonne 300 jutun päähän) kaikki mahdolliset tunnisteet. Luulin, että jos ihminen vaikka googlaa "tanslalais-ruotsalainen pihakoira", hän saa heti osuman blogilleni. Tai ainakin siulla 100 on yksi viittaus huiman suosion saavuttaneelle blogilleni... Kunnes tajusin, että  ei se niin mene, vaan nuo tunnisteet on tarkoitettu niille, jotka ovat jo jollain konstilla eksyneet muutenkin blogilleni. Luin kerran "Jaskan kaljat"-blogia ja siellä blogisti kertoo, mikä homma hänellä oli ollut siinä, että hän laittoi tunnisteet jutuilleen jälkikäteen. Aloin aavistella pahinta ja tässä välillä en ole laittanut tunnisteita lainkaan.

Nyt tässä VV:n aikana ajattelin, että minun on lopulta ryhdyttävä moiseen urakkaan. Jos joka päivä laittaisin tunnisteet vaikka 30 jutulle, saisin homman haltuun jo 12 päivässä! Ei luulisi olevan kovin iso urakka! Eli tästä se lähtee ja ehkä jo parin viikon päästä huomaatte, te kolme arvoista uskollista lukijaani huomaatte huiman kehityksen blogini rakenteessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...