12.12.2016

Lapasesta lähtee!

Luin juuri Liisa Keltikangas-Järvistä; on kyllä aivan huippua!!! WAU!!! Kyllä olen iloinen, että vapaa-ajallakin kiinnostaa nuo työasiat sen verran, että ei pääse ihan kaikki pedagogiset opitkaan ruostumaan! Jes!!!

No kun lukee Keltikangas-Järvistä aikansa, tulee tarve tuulettaa päätä ja sehän onnistuu jouluna helposti. Ei muuta kuin essu eteen ja jouluruokia tekemään. Kyllä, teen jotain aivan pientä. Kuten piirakat, jotka Piirakka-Akatemia valmisti jo reilu viikko sitten.
Mualiman parhaat!
Tänään sitten töistä tultua ajattelin, että jospa sitä tekisi vaikka lanttulaatikot.  Nehän on helppo tehdä ja onnistuvat takuulla. Eilen perehdyin resptiikkaan ja huomasin, että nykyajan lanttulaatikoihin pannaan tosi paljon voita ja kermaa?! Ite en laittanut kuin pikkuisen molempia.
Uuniin
Uunista ulos










Lanttulaatikoiden paistuessa tuli mieleen, että josko tekisi vielä bataattilaatikoita. Se on kyllä paha juttu! Joka kerta sama tuska ympäristöihmiselle. Bataatin ympäristövaikutus ei ole hallinnassa, virtuaalivettä vuotaa ihan liikaa. Onneksi bataatit eivät sentäs olleet luomua; luomun viljely kun on tehotonta ja tarvitsee enemmän viljelyalaa kuin tehotuotanto. Luomuruualla ei ratkaista maailman ruokaongelmia, mutta meille rikkaille länsimaisille teollisuusmaiden elintasoihmisille ne tuovat hyvän omantunnon siitä, että nyt ympäristö säästyy. Mutta ei säästy!!! Hohhoijaa; ei jaksa jauhaa.

Ajattelen sen nyt niin, että kohtuullisuus kaikessa. Jos muulloin syö porkkanaa ja perunaa, niin kyllä joulun seutuun voi muutaman bataatinkin kuoria...

Bataatit porisemassa
Uuniin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...