21.1.2020

Hiirulaisen hieno maja...

Ei todellakaan ole mikään kenkäraja, vaan meikäläisen talo! Kyllä on maailma muuttunut ja hiiristä tullut röyhkeitä! Kun tanskalais-ruotsalainen pihakoiramme Vili kuoli vuosi sitten, typerät naapurin kissat valloittivat pihan ja nyt hiiri yrittää samaa sisätiloissa.

Kolmonen kuuli omituista rapinaa seinän takaa ennen joulua! Ajattelin, joku satunnainen hiiri on saattanut eksyä vuorilaudan väliin ja tuskin se sinne jää majailemaan. Olin väärässä!

Joulun jälkeen rapinaa on kuulunut makuuhuoneen seinän takaa. Ja keittiön seinän takaa. Hiiri aivan selvästi oli tullut asumistarkoituksessa vuorilautojen väliin. Tuntui tosi ärsyttävältä,  että miten sellaisen saa tämmöisestä isosta talosta häädettyä?! Onneksi äänten perusteella se on vielä sinkku!
Nokka näkyy...

Eilen illalla, kun luin sängyssä, rapina alkoi kuulua ihan korvan juuresta. Paikallistin äänen sängyn taakse, pistorasian viereen. Pistorasia on ollut viimeiset 30 vuotta hieman hatarasti paikallaan, eli siinä on ollut vähän mittavirhettä kun kipsilevyyn on tehty pistorasialle paikka. Kun tarkastelin seinää, niin lattialle oli ilmestynyt kipsilevyjauhoa. Hiiri oli löytänyt asennusvirheen seinästä ja pyrki hyödyntämään jo osittain valmista reikää.

Jäin istumaan! Ja todellakin, pistorasian vierestä alkoi kuulua rapinaa ja sitten pienestä reiästä ilmestyi näkyviin pieni nenä ja silmä! Voi hyvänen aika!!!

Siis todellakin kohta lähtee! Hiireltä nirri nimittäin. Sain videoitua  pätkän, missä tuo gangsteri-hiiri puree kipsilevyyn reikää ja yrittää tunkeutua siitä huoneeseen. Paikkasin reiän roudarinteipillä, puupalikalla ja kirjalla ja läksin evakkoon olkkariin! Töistä tultua kävin varustautumassa muutamalla tappovehkeellä, aukaisin paikkaamani kolon ja virittelin vehkeet. Jos hiirellä on yhtään älliä, se syöksyy surman suuhun mitä pikimmin, sen parempi.
Kuolo odottaa...
Mutta mutta, makarissa on niin sanotusti vielä hiirenhiljaista. Ja rapina on siirtynyt olohuoneen telkkarinseinän taakse. Miten hitossa saan sen takaisin makarin seinustalle?! Siellä odottaisi paria namiakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...