19.1.2020

Kirveelle töitä!

Nyt on turvattu kevään vapaa-ajan harrastukset! Nimittäin mökillä vieraili metsuri ja se tarkoittaa, että tästä etiä päin meikäläisellä riittää halon hakkuuta! Ja sehän on kivaa puuhaa, se!
Oikeesti? Tammikuu!

Haastetta urakalle tuo se, että mökillä ei ole milliäkään lunta! Ja nyt on jo tammikuu yli puolivälissä. Ei kuuluu normaalin vaihteluun, vaan syy on ilmastomuutoksen aiheuttamaa. Näinkö on käytävä takavarikoimassa perikunnan mönkijä, jotta halot saa siirrettyä pinoihin?!
Jäätä ehkä 10 cm.

Ei näkynyt tontilla Ykköstä, ei Kakkosta eikä Kolmosta, Nelosesta puhumattakaan. Sen sijaan näkyi jäänmurtaja Protector, jota ei normaalisti näy tähän aikaan vuodesta, vaan vasta huhtikuussa.
Päivän saalis!

Porukoilla oli jotain muuta puuhaa, ymmärtäähän sen. Tämä urakka kestää kuitenkin kesään saakka, niin paljon puita tulee halottavaksi ja sehän tarkoittaa sitä, että hyvässä lykyssä joku saattaa joskus keritä avuksi! Tämän ensimmäisen kerran saalis oli kolmen järeän männyt pilkonta.



Sitä ennen miehen piti toki sahata ne sopivan mittaisiksi. Nimittäin hän oli sanonut metsurille, että ite pätkitään ne puut, mihin laippa riittää. Taas säästetään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...