24.1.2020

Huussin saneeraus, osa 4

Pupulan huussin remppa on edennyt vaiheeseen, missä on syytä pysähtyä ja miettiä, miksi aloitimmekaan. Erityisesti, pienestä mittavirheestä johtuva lattia- ja seinälautojen yhteensopimattomuus, masensi hieman. Mutta eihän sitä aina voi saada kaikkea; tässä tapauksessa oikeassa ristimitassa olevaa huussia.

Lisäksi meiltä loppuivat kierrätyslaudat ja joudumme ostamaan seinän runkoa varten kunnolliset kakkoskakkoset tai kakkosneloset. Ne eivät sovi autoon ja peräkärriä ei viitsi ottaa, koska siinä on kesärenkaat. Toisaalta, tiellä ei ole lunta, mutta sen sijaan jäätä kuin luistinradalla. Remppa saattaa jatkua vasta keväällä.

Oli siis aikaa lähteä miettimään huussin visuaalista ilmettä. Pupulan tyyliin sopii hyvin pupun korvia muistuttava smyygi. Tai ehkä sen voisi laittaa jopa seinälle, sillä ikkunan smyygilauta jää verhon taakse.

Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Meikäläinen piirsi vapaalla kädellä kuvion, jonka voi tulkita jopa melko läheisesti pupun korviksi. Helposti sain sahattua, eikä edes laudan keskellä oleva oksa tuottanut haastetta. Toki, onhan tässä tullut vuosien saatossa tehtyä yhtä jos toistakin.

Sahauksen jälkeen viimeistelin teoksen hiomalla sen. Nyt ei tartte pelätä, että menee tikku sormeen siinä vaiheessa, kun kiinnittää sen seinälle. Ja seinälle se on kiinnitettävä! Jos vaikka maalaisi harmaaksi ja laittaisi ovenkarmin päälle! Sitä ennen on vielä rakennettava seinä, johon ovi tulee. Mutta onpahan jo tuokin odottelemassa ja tuomassa painetta seinäntekoosuudelle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...