10.12.2021

Jouluaskareet

 Nyt tulee erilainen Joulu! Kolmonen sanoi, että tänä jouluna oikeesti kaikki tekee yhdessä ruuat. Olemme monesti puhuneet tästä aiemminkin. Ja on välillä ollut jouluja, että Ykkosen vaimo on tehnyt jälkkärin, Kakkonen on tehnyt jälkkärin, Kolmonen on tehnyt jälkkärin ja Nelonen on tehnyt jälkkärin. Yhtenä jouluna sattui kaksi jälkkäriä samalle ruualle. Ja kaikki on erään tulivuorenpurkauksen tapaisen hallitsemattoman tunteidennäyttötuokion jälkeen alkaneet auttamaan enemmän. Siitä iso kiitos!

Mutta se on totta, että yleensä olen paistanut  joka joulu piirakat, tehnyt lanttulaatikkoa, porkkanalaatikkoa ja bataattilaatikkoa. Lisäksi olen kypsentänyt paistin ja tehnyt itekkin jälkkäreitä, joiden ulkonäkö ja kulinaristinen nautintoarvo eivät ole välttämättä saavuttaneet varauksetonta suosiota tulevaisuuden perikunnassa. No myönnetään, mies on huolehtinut joulupäivän kalkkunasta viimeiset 30 vuotta. Näiden edellä mainittujen vuodesta toiseen jouluna toistuvien ruokien lisäksi olen leiponut pipareita, erilaisia kahvikakkuja ja torttuja. Niissäkin on pitänyt nähdä vaivaa ja ostaa Ykkösen makuhermoille paremmin sopivaa omenamarmeladia luumumarmeladin sijaan. Pipareiden koristelusta olen nauttinut, mutta kukaan ei oikein syö niitä pipareita.

Mutta nyt siis lopulta tapahtuu seuraavaa jouluaattoruokien suhteen: Ykkönen ei tee mitään, koska viettää jouluaaton omien lapsosten, silkkihapsosten ja vaimonsa seurassa, Kakkonen tekee alkusalaatin, Kolmonen karjalanpaistin ja kalaa, Kolmosen vaimo kylmää kanaa, Nelonen ja boybrendi jälkkärin, minä paistan piirakat ja mies laatikot!

80 kpl tulossa

Aivan hurjaa!!! Voiko tuo olla tottakaan?! Voinko päästä niin helpolla? Hankin vain kuusen, huolehdin siivouksesta, koristelen kodin kauniisti jouluun, ostan kaikki tarvittavat ruoka-aineet! Ja joulupäivänä kalkkunan tekee mies eka kertaa fileistä eikä kokonaisesta linnusta, Ykkösen tytöt tekee jälkkärin ja sitten on vielä hieman hämärän peitossa kuka tekee salaatin. 

Jos tuo kaikki edellä mainittu toteutuu, niin olen todella iloinen! Ja onnellinen!

Pääsenkö sisään?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...