5.12.2021

Siivous stressaa

Ainakin tämmöisellä lomamökillä, kun aamulla olisi siivottava mökki kuntoon seuraavalle. Mutta millaisilla välineillä! Huhhuh! Paljon on tullut nähtyä näitä Lomarenkaan mökkejä ja aina nämä ovat samanlaisia siivousvälineistön suhteen. Ei hyvin eikä huonosti vaan yleensä hyvinhuonosti!

Tuvan kaapista löytyi varsinainen siivousarsenaali. On hapanta ainetta, ikkunan pesuun omat aineet, kolme erilaista yleispuhdistusainetta ja vielä oma oma aine laminaatille, jota mökissä ei kuitenkaan ole millään pinnalla. Voi hyvänen aika sentään! Aineita on siis joka lähtöön, mutta kun tutkin kaappia tarkemmin, löytyi vain kaksi pyyhettä. Toinen kokonsa puolesta lattialle ja toinen tasoille.

Siivoussankossa oli vain pesuharja ja moppipyyhin ilman moppia. Ilmeisesti tuolla punaisella pyyhkeellä pyyhitään pinnat keittöstä wc-kalusteisiin ja sinisellä lattiat. Onkohan edellinen asukas noudattanut aseptista siivousjärjestystä? Ja onko pyyhe pesty pesukoneessa vai huljautettu sankossa? Todennäköisesti pyyhkeet on pesun jälkeen vaan nostettu kuivumaan tuohon sankon reunalle.


No mullahan on omat mikrokuitupyyhkeet näin korona-aikaan mukana. Jos siivoan niillä, isäntä luulee etten ole siivonnut lainkaan kun heidän pyyhe on kuivana. Ja miten ihmeessä saan tuon lattiapyyhkeen kitosteltua levykehysmoppiin kiinni?! Ehkä eniten mietityttää se, miten edellinen asukas oli hoitanut siivouksen, vessasta keittiöön vai keittiöstä vessaan…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...