11.12.2021

Puhtausalan vuoden teko 2021

Jee!!! Nyt on hienoo! Puhtausala kiinnostavaksi -hanke voitti Puhtausalan vuoden teko 2021 kilpailun! Tuli itekin oltua tässä hanketyössä mukana ja olen todella iloinen, että pärjäsimme! Hyvä me!!! Olen onnellinen!

Sitä mietin, mikä meidän alalla mättää, eli miksi emme saa työntekijöitä alalle. Työ on itsenäistä, jatkuvasti kehittyvää, monipuolista, asiakaslähtöistä, taitoja vaativaa ja siinä näkee vielä työnsä tuloksen suht vikkelään. Palkkauskin on asiallinen. Työtä voi tehdä yksin tai tiimissä ja työaikoihinkin voi vaikuttaa valitsemalla mieleisensä siivousalan yrityksen ja sen tarjoamat asiakaskohteet. Kun hankkii peruskoulutuksen alalta, pystyy jopa valkkaamaan kunnollisen ja vastuullisen työnantajan itselleen!

Ite on tullut oltua alalla vuodesta 1984 ja on hyvä valinta! Ekat vuoden koulun jälkeen esimiestyössä, sitten lisää oppia ja siirtyminen opetuspuolelle! Koko ajan on voinut kehittyä ja kehittää itseään. Ala on muuttunut aina vaan parempaan, vaikka tietyt lainalaisuudet ovat säilyneet samoina. Mulla on ollut onni olla sellaisella työnantajalla, joka on antanut sooloilla, ottaa vastuuta, kehittää ja tehdä itsenäisiä päätöksiä. 

Asiantuntija-ammatissa on oltava kiinnostunut alasta ja tehtävä aktiivista yhteistyötä työelämän kanssa. Moni luulee, että oppilaitoksessa on uusin tieto, mutta se ei mielestäni pidä paikkaansa. Me emme ole potentiaalisia asiakkaita, massit ei liiku. Jos tulee joku uusi kone, kyllä se esitellään ensin yrityksille. Sen takia onkin tärkeää, että seuraa ja tekee yhteistyötä! Saattaa päästä osallistumaan näihin yritysten kone-esittelyihin ja vastaaviin.

No PUHKI -hanke oli tavallaan meidän kaikkien yhteinen koitos. Olen niin iloinen siitä, että yritykset ja työntekijät lähtivät mukaan hanketyöhön. Oli helppo saada kuvauslupia ja ihmisiä kuviin ja videoille! Kun verkostot toimii, asiat sujuvat helposti. Nyt vaan edelleen alan nostetta kehittämään, päivä kerrallaan kuten Saana Tyni sanoi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...