4.2.2010

Totta ja tarua



Hohhoijaa, eipä tätä uskoisi Pupakoiden opetustilaksi, mutta uskottava se vaan on. Kun näin tämän kuvan ensimmäistä kertaa, ajattelin, että joku kilpailijamme on varmaan soluttanut kuvan omasta opetustilastaan meidän sivuillemme, mutta sitten huomasin nuo viisi vuotta kadoksissa olleet Hygicult-laatikot ja riemastuin, että meiltähän tämä sittenkin on!

Meillä on laadukasta opetusta ja olemme siis varautuneet siihen, että lähtö voi tulla hyvinkin nopealla varoitusajalla mitä erilaisimpiin koulutuksiin. Siksi rekvisiitta on laaja, löytyy sairaalasiivouksen kirjoja teoriaopetukseen, valmiiksi vetoalustaan kiinnittettyjä laikkoja käytännön työhön (tässä näkee myös taloudellisuusajattelumme - ei turhaan hukata opetusaikaa kiinnittelyihin), pesua odottavat tuolit on ryhmitelty etuosaan, mistä ne on helppo napata opetukseen mukaan. Kumisaappaat ovat minusta ehkä parasta, sillä niissä näkyy naisellinen turhamaisuutemme ja samalla käytännöllisyytemme; olemme nimittäin itse tekaisseet muodikkaat HAI-saappaat turvasaappaista, joten opetuksen jälkeen kouluttaja voi kalalle lähdön sijasta harkita vaikkapa pistäytymistä trendikkäässä kuppilassa...

Mutta kuten todellisessa elämässä, myös blogissamme on jekkuja ja huumoria. Tämä kuva ei siis kerro todellisuutta, vaan jouduimme lavastamaan sen, jotta saimme kuvamateriaalia opiskelijoille annettavaan Joulutervehdykseemme. Huhhuh, olikin aikamoinen urakka saada muuten aina niin laadukas opetustilamme muistuttamaan hetkeä siivouskeikalta paluun jälkeen.

Olemme siis laittaneet alle TODELLISEN tilanteen opetustilastamme. Siitä voi tarkastella, miten upea ja monipuolinen tila meillä on käytössä, siis oikeasti!

Foto SeNsUrEd

1 kommentti:

  1. Tämä onkin hyvä esimerkki opetukseenkin siitä millaisen mielikuvan luomme omalla toiminnallamme ja toimintaympäristöllämme. Kun nähdään vielä tuo "todellisuuskuvakin" niin ero varmasti selviää. Meidän alalla on erityisen tärkeää luoda arvostusta myös sillä, että työympäristömme näyttää siistiltä ja puhtaalta. Usein kuitenkin kansalaisten mielikuva siivoustyöstä on se, että työ on likaista ja raskasta. Emmehän halua omalla toiminnallamme lisätä aj ruokkia tätä mielikuvaa. Pitäkäämme siis työympäristömme ja työvälineemme siistinä ja puhtaina, samoin tietysti omat työvaatteemme. Tällä luomme ammatillista kuvaa alastamme.

    VastaaPoista

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...