15.9.2013

Remppaa pukkaa, osa 3

Taisi tulla pieni laskuvirhe tuossa viimekertaisessa kirjoituksessa, sillä remppa-aikaa ei todellakaan ollut tuolloin kolmea viikkoa, vaan reilut kaksi. Eli kiirettä pitää. Etenkin, kun tuli ensimmäinen ja toivottavasti samalla viimeinen takaisku projektissa. Eräs nimeltä mainitsematon henkilö, joka en kuitenkaan ollut minä,  otti käteensä järeän kiviporakoneen, jolla oli tarkoitus piikata hieman seinää jääkaapin sähköjohtoa varten. Kyseessä oli liian iso kone liian ohuelle seinälle.

Terveisiä keittiöstä
Ja niinhän siinä kävi, että kertaalleen ylitasoitetun ja kahteen kertaan maalatun seinän puolelle tuli pullistuma. Ja aina pitää löytää jotain positiivista, niin meni onneksi oman seinän puolelle, eikä naapurin! No, tästä vastoinkäymisestä selviämme vielä uuteen nousuun. Tänään jo jatkoimme huhkimista hiljaisemmissa merkeissä, eli maalasimme keittiön seinät ja kaikkien huoneiden patterit. Lisäksi maalasimme wc:n seinää yhden kaakelikerroksen verran.

Nimittäin, edellinen remontoija oli puolestaan tehnyt laskuvirheen kaakelilaatan menekkiä laskiessaan ja veskin seinien ylin kerros oli ilman laattaa. Tosi mielenkiintoinen ratkaisu, mutta ajattelin, että en nyt ala laatoittamaan sitä itsekään ja sutaisin päälle valkoisen maalikerroksen. Johan kirkastui veskikin kummasti!

Pensseleitä pestessäni käsienpesuallas meni lopullisesti tukkoon ja päätin puhdistaa hajulukon. On nimittäin talenttia, sillä kiinteistönhuoltopalveluissa käymme sen läpi ja esittelen karmeita kuvia opiskelijoille likaisista hajulukoista. Tein puhdistuksen suurin piirtein samalla tavalla kuin Remontti-Reiskakin, paitsi minulla oli muovinen vastaava ja siihen oli kytketty vielä pesukoneen liitinosa. Enkä istunut pyllylläni lattialla vaan olin paljon asiallisemmassa työasennossa. Löytyi sitten pikkuLEGOja, likaa, likaa ja likaa. Ja sitten oli vielä vähän likaa.


Irti välinesidonnaisuudesta!
Loppusilauksena vedettiin vielä praimeri keittiön lattiaan laatoittajaa varten. Eli primer, millä saadaan sitten kuivapuristelaatta kiinnittymään paremmin betoniin kiinni. Ohjeessa luki, että pölyttömälle pinnalle. No, ehkä siivousalan ammattilaiselle pölytön pinta luo erilaisen mielikuvan kuin jollekin muulle. Kun olimme ensin imuroineet lattian, yritimme saada viimeisetkin kivimuruset ja pölyn pois vielä ikkunakuivaimen ja mekaniikan avulla. Nimittäin, ei ollut paras mahdollinen imuteho teollisuusimurissa, vaikka olinkin puhdistanut sen suodattimen.

Huomenna tulee taas ammattilainen raksalle ja me hanslankarit raahaamme laminaatit odottamaan asennusta. tehdään se sitten itse. Katsoin vielä toisenkin kerran animaation, ja kyllä se varmaan onnistuu. Sitä ennen on vielä maalattava karmit ja ostettava polvisuojat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...