30.9.2013

Stressiä pukkaa; Yksin raksalla 1

Otsikko antaa viitteitä siitä, mitä raksalla on tapahtunut lauantaista lähtien. Ei siis mitään ja kävi kuten olin pelännyt, eli eipä päässyt vuokralaiseni muuttamaan tänään, ei. Eikä pääse huomennakaan, eikä ylihuomenna. Tosi harmi, koska olin optimistisesti luottanut siihen, että "Hyvin keritään" ja "Ei tässä ole mitään kiirettä" ja "Ihan hyvää aikaa tässä on" ja "Joulupukki soitti juuri ovikelloa" ja "Sait juuri pääpotin lotossa vaikka et lotonnutkaan". Eli semmoista.

Lisäksi sattui jälleen takaisku, mikä on suoraan johdettavissa suomalaiseen laaturakentamiseen. Viimeksihän väliseinästä ponnisti tiilisauman raplinki n. 60cm:n korkeudelta, kun seinää porattiin 180cm:n korkeudelta.  Poraus tapahtui veskissä ja pullistus tapahtui keittiön puolella. Se vaati paklausta ja hiontaa ja paklausta ja hiontaa ja maalausta.

Mikäs se siinä?!
 Sunnuntaina sitten ruuvattiin sähköpistorasian kansi paikoilleen keittiössä, ei mikään kovin järeä toimenpide, niin väliseinän tiili ponnisti makarin puolelta. Siis aivan jotain käsittämätöntä. Haloo kaikki virolaiset rakentajat, enpä ollenkaan pitäisi teitä hullumpana vaihtoehtona suomalaisessa rakentamisgenressä. Sen sijaan suomalaiset rakennuttajat haukkuvat virolaisia kollegoitaan aivan olan takaa; juovat kuulemma kaljaa ja tekevät huonoa työtä. Niin? Miten asia poikkeaa suomalaisten rakennusmiesten touhuista, kysynpä vaan. Vastaan itse, eli ainakin siinä, että virolaiset rakennusalan yritykset maksvat maanmiehilleen Suomessa 8 euroa tunnilta! Sillä saadaan urakan hinta kivasti alas. Nyt on kuitenkin tehty ennakkopäätös Viron korkeimmassa oikeudessa, että Suomessa työskenteleville viroalaisrakentajille on maksettava palkkaa suomalaisen työehtosopimuksen mukaisesti. Ja paljonkohan se sitten mhtaa olla?

Taas paklataan
Ihan sama, sillä ainakin omassa remontissani olen törmännyt siihen, että ihan suomalaiset rakennusmiehet ovat tehneet tosi surkeaa työn jälkeä suomalaisen rakennusurakoitsijan palveluksessa. Ja nythän niitä sitten maksellaan takaisin, eli kärsijöinä olemme me asunnonomistajat, jotka olemme sinisilmäisinä uskoneet siihen, että poraamalla pienenpienen reiän väliseinään tuloksena syntyy todellakin vain pieni reikä. Eikä koko väliseinä hajoa!

Ja sitten varsinaiseen aiheeseen, eli rempassa on tällä hetkellä minusta johtumattomista syistä jonkinasteinen lamaannus, eli suma seisoo. Mitään ei tapahdu. Vain minulta katoaa joka päivä vuokratuloja. No sehän tämmöiselle boheemille ihmiselle luulisi olevan ihan merkityksetöntä. Rakas isäni, joka nukkui ikiuneen pian neljä vuotta sitten, sanoi lempilausanhduksenn "Tarkan talo tarvitsee!". Tätä  olen yrittänyt pitää mielessäni etenkin nyt, kun kyseessä on isän killingit.

Missä ovat kaikki ne nimeltä mainitsemattomat henkilöt, joiden rempoissa olen ollut auttamassa lukuisia tunteja? En ole katkera vaikka olenkin. Grrr...!!!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...