8.9.2013

Remppaa pukkaa

Meikäläisellä on työnteko verissä ja se on peritty rakkaalta isältäni, joka nukkui ikiuneen vajaa neljä vuotta sitten. Isällä oli aina joku homma menossa ja tulosta syntyi. Minäkin puuhastelen koko ajan kaikenlaista ja te kaikki rakkaat lukijani, joita välillä on ihan monikoksi asti, olette huomanneetkin, että olen vahvasti suuntautunut rakennusalalle.

Tällä kertaa en aio kuitenkaan rakentaa linnunpönttöä, vaan asunnon. Tarkennan, remontoida. Kävin raksalla eka kertaa sunnuntai-iltana vähän katselemassa paikkoja ja potkimassa nurkkia. Maanantaina sitten tartuttiin toimeen ja 4 illassa purettiin ja kuljetettiin kaikki kalusteet kierrätyslavalle, irrotettu tapetit seinistä, revitty muovimatto irti keittiön lattiasta ja hiottu 1/5 osa lattiaa. Lisäksi tänään on kitattu isoimmat reiät seinistä ja pesty ikkunat siksi, että niistä tulisi valoa sisälle, kun lamppuja ei pahemmin ole.

Ei turhempi homma, kun kaikki tuo on tehty työpäivän jälkeen ja klo 19.00 mennessä. Olen ollut tarkkana siitä, että en aiheuta häiriötä muille asukkaille, etenkään kun en ole saanut vielä rakennuslupaa... Paitsi suullisesti. Siksi hommat on lopetettu tarkalleen seiskalta ja siirrytty syömään Subille. Kyseessä on nimittäin samalla kaupungin siistein ja anteliain remppa ja joka ilta tarjoan subit talkoolaisille. Halvaksi on tullut, sillä tähän mennessä talkoolaisia on ollut tasan kaksi, joista toinen oli yhden illan ja toinen neljä.

Itse ajattelin em. hommeleiden lisäksi maalata katot ja seinät, levittää praimerit keraamisen laatan alle ja auttaa laminaatin asennuksessa. Ja ehkä listoittaa. Ei hassumpi päätös, kun tuota koulutusta ei ole alalle eikä kokemustakaan kummoisesti. Mitä nyt yhden omakotitalon olen rakentanut (apuna), ollut auttamassa poikien remonteissa (USEASTI), tehnyt remonttia mökillä ja ollut hanslankarina ystävän asuntoremontissa saunasta puhumattakaan.

Haastaviin hommiin, eli seinien ylitasoittamiseen (huomatkaa ammattitermi), olen saanut kiristettyä ammattimiehen, joka tulee tekemään urakan tyttärensä painostuksesta, joka puolestaan lupailee kaikenlaista omasta ja näköjään muittenkin puolesta... Keraamista laattaa asentamaan sain yrittäjän, joka on tuttu jo aiemmista projekteista. Laminaattia asentamaan kaivataan vielä reipashenkistä porukkaa, jolla pääsyvaatimuksena on mielellään kokemusta aiemmista vastaavista asennuksista. Kaapistot asentaa luottofirma; en mielellään mitään nimiä mainitse, mutta Joensuun Keittiötukustahan ne tietty tulevat! Olen ollut niin paljon siinä firmassa talkoissa syystä jos toisestakin, että kyllä sieltä nyt ainakin muutamaksi illaksi talkooporukkaa löytyy. Tämä tiedoksi ainakin eräille, jolla on sama sukunimi kuin minulla.

Katselin eilen youtubesta ohjeita, miten maalataan oikeaoppisesti katto. Ihan kiva, ehkä olisi kannattanut katsoa muutama vuosi aiemmin. Opettelin myös laminaatin asennuksen animaation avulla. Kyllä vaikutti helpolta, eipä pitäisi olla hankaluuksia omassakaan lattiassa. Tuumasta toimeen vaan. Korostan kuitenkin, että arvostan erittäin paljon ammattilaisten osaamista. Itse olen oppinut liian monta asiaa kantapään kautta, mikä toisaalta on erittäin tehokas tapa oppia. Vaikkapa sähköjännitteen teho.

Laitan tässä vaatimattomana omankin opetusvideon, mitä voi katsella jos sattuu olemaan tapetin irrottaminen ajankohtaista. Ensin siis kastellaan kaksi vuotaa pelkällä vedellä (mitään kalliita tapetinirrotusliistereitä tartte ostella) ja sitten vedetään vuota suorin rantein ja niska ergonomisessa asennossa pois seinältä. Helppoa, kun sen osaa.

Ai missä ovat ne 29 tätä ennen otettua videota?! Nyt  en oikein kuule...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...