25.11.2013

Ostin kun halavalla sain!

Käväisin tuossa kaupassa hetki sitten ja katselin, miten miltei kaikkia tuotteita myytiin ns. Paljousalennuksella. Osta kolme, hinta sejase. Osta neljä, hinta sejase. Kuluttajien kodeista on tulossa hyvää vauhtia kaupan varastoja. Kuten omastanikin.

Olen nimittäin suunnittelemassa piirakkatalkoita joulua varten. Leivinpaperi oli lopussa, joten suunnistin hyllylle. Siellä olikin myytävänä kahta eri merkkiä ja sen lisäksi molempia vielä arkkina ja rullana. Meikäläisellä on sen kokoinen leivinpelti, että käytän aina rullatavaraa. Nyt joku tarkkaavainen lukija voi ajatella, että hetkinen, miksi et käytä kestoleivinpaperia.

Se onkin sitten aivan oma lukunsa. Ekanakin kyseessä ei ole mikään paperi, vaan muoviperustainen tuote. Siinä on ilmeisesti jotain fluoropolymeerejä ja se riittää minulle. Kyseessä on aine, jolla on huono maine vaikkapa ihmispolon lisääntymisjuttuihin. Kestoleivinalustan hävittäminen on myös aivan oma juttunsa, eli olen pitäytynyt perinteisessä leivinpaperissa em. Syistä johtuen. Ei siis muovipinnoitetta pellille.

Mutta sitten varsinaiseen aiheeseen. Toinen leivinpaperirullapaketti maksoi 1.29€ /10m ja toinen 2.30€ /20m. Jopa meikäläinen, joka olen siis ollut kansakoulun Puupääorkesterissa tekemättömien matikanlaskujen takia, osasin laskea, että kalliimpi paketti oli suhteessa halvempi. Hamstrasin oitis molemmat paketit kärryyni, etenkin kun ne vielä olivat jossain uutuus-alennuksessa 1.50€ / 2 pakettia. No ihan sama, siihen tuli sitten hyllylle joku keski-ikäinen äiti teinityttönsä kanssa. Tämä äitimuori komensi tyttöä ottamaan hyllystä halvempihintaisen rullan. Ja painotti, että tuo rullahan on selvästi halvempi.

No, teini teki työtä käskettyä ja niinpä äiti ja tyttö jatkoivat matkaansa 10 metrin leivinpaperirullan kanssa. Jos äitimuori olisi raskinut laittaa 21 senttiä enempi, niin hän olisi saanut 40 metriä leivinpaperia tuon 10 metrin sijasta. Ihan sama tietenkin, mutta harmittaa, että kuluttajat eivät jaksa/viitsi/osaa enää laskea tuotteelle kilo- tai litrahintaa. Siinä moni nuori kuluttajaksi kasvava oppii virheellisen hintakäsityksen. Nykyisin kun nuo kilo- ja litrahinnat ovat vielä niin näkyvästi esilläkin. Ja jokaisella on jonkinasteinen kännykkä mukana, millä voi tehdä laskusuorituksen, jos päässälaskutaito on alkanut ruostumaan.

Että tämmöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...