8.1.2015

Kuntokuurille!

Nyt loppui jossittelu ja alkaa meitsin kuntokuuri! Aloitin kävelyprojektin, jonka avulla hankin sellaisen pohjakunnon, että voin sitten alkukesästä fillaroida vaikka miten pitkälle asti! Minne - se on vielä itsellekin hieman hämärän peitossa. Mutta pitkälle siis! Mutta ei kuitenkaan sellaiselle pitkälle, kuten joku saattaa kuvitella tällaisen "tipattoman tammikuun" kirvoittamana.

Aloitin lenkkeilyn eilen; on siis jo kertynyt kokemusta! Pukeutumisessa tuli lievää ongelmaa, sillä olin laittanut yhden aluspaidan paidan liikaa ja toppahousujen sijasta olisi ollut parempi sonnustautua niihin kuluneisiin tuulipuvunhousuihin, joissa pääsisi vaikka eläkeläisten päivätansseihin. Ai miksikö eläkeläisten? No ne housut siis, ikänsä puolesta...

Kävelin tunnin ja vartin ja olin varustautunut uudella askelmittarilla, johon investoin 7 euroa; tai tarkemmin 6, 95 E. Se toimi tosi hyvin sisällä, kun testasin sitä. Sitä paitsi, minulla on ollut vastaava malli käytössä jo vuosia, mutta se tuli tiensä päähän juuri VV:n alkajaisiksi. En ole välineurheilija, joten en innostunut niistä nykyaikaisista rannekkeista.

Olisi pitänyt olla! Nimittäin, reippailtuani (laahustettuani) koko tuon matkan tuulessa ja tuiskussa saadakseni päivän askeleet täyteen, tuo hemmetin mittari väitti minun ottaneen vain 25 askelta! Ja sisällä se taas toimi moitteettomasti. Koska minulla on terve itsetunto (ja kaikilla minut viime aikoina nähneillä silmät päässä) voin toki sanoa, että olen ehkä hieman saattanut pulskistua. Mutta vain hieman. Tähän pohjautuen keksin äsken teorian, minkä takia mittari toimii sisällä, mutta ei ulkona.

Nimittäin, sisällä ollessani mittari on housussa kiinni ja askelet kertyvät tosi hyvin. Tänäänkin olen ottanut jopa 802 askelta. Mutta kun vetäisin (ahdoin) eilen toppahousut jalkaani, niin mittari saattoi jäädä puristuksiin housujen ja toppatakin väliin. Toppatakki näytti päälläni aika pimakalta, sillä siellähän oli alla se ylimääräinen aluspaitakin. Näin ollen; vähennän nyt vaatetusta ja testaan, auttaako se, että mittari saa olla ns.väljemmin paikoillaan.

Ei muuta kuin testaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...