21.1.2015

Piirakka-Akatemia

Nyt se on sitten perustettu!

Mietin tuossa aamulla, että pitäisi antaa hyvän kiertää. Tarkoitan tällä tietenkin itse paistamiani piirakoita. Ne ovat nimittäin maailman parhaita, ihan vaan vaatimattomana todeten. Niinpä keksin perustaa Akatemian, jossa opetan ja opimme yhdessä piirakan tekemisen taidon.

Koska kyseessä on akatemia, niin opetuksen laatu on tietenkin korkeatasoista. Huolehdin siitä luonnollisesti itse! Apunani minulla on assistentti, joka varmistaa vielä erilaiset suhteellisuuslaskut; kuten kuoren ja täytteen määrän yhteensäsopivuuden. Siihen minulla yliopettajana ei luonnollisestikaan ole aikaa. Itse vastaan varsinaisen leipomisprosessin opetuksen lisäksi uuninlämmityksen oikeasta toteutuksesta.

Ensimmäinen oppilas ilmoittautui heti, kun olin ideoinut asian! Tämä nykyinen some-maailma mahdollistaa nopean toiminnan. Pidän koulutuksen laadun korkeana, joten voin ottaa kerralla vain yhden opiskelijan. Tällä takaan yksilöllisen opetuksen ja sen, että oppija saa varmasti sekä kaipaamaansa tietoa, myös mahdollisuuden reflektoivaan oppimisprosessiin. Teorian ja käytännön ymmärtäminen ovat ydinasioita Piirakka-Akatemian praktiivisilla luennoilla.

Piirakka-Akatemia kunnioittaa myös perinteitä! Itäisessä Suomessa toimivana opinahjona sen tavoite on levittää oikeantyyppisen karjalanpiirakan valmistamistamistapaa. Kyseessä ei olekaan mikä tahansa piirakka, vaan karjalanpiirakka on saanut vuonna 2003 EU:n Aito perinteinen tuote-suojan. Piirakka-Akatemia valmistaa piirakat säännösten mukaisesti; vähintään puolet kuoresta on ruista ja täyte puuroriisistä tehtynä.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi Piirakka-Akatemia on vienyt karjalanpiirakan aitouden vielä pitemmälle. Piirakka-Akatemiassa RYPYTETÄÄN kuori. Tämä pieneltä vaikuttava mutta silti erittäin suuri yksityiskohta nostaa Piirakka-Akatemian piirakat aidoistakin aidommiksi!

Piirakka-Akatemian taidonnnäyte!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...