22.2.2020

Kirveelle töitä jatkuu, jatkuu, jatkuu ja jatkuu

Eipä tartte meikäläisen miettiä, mitä tekisin viikonloppuisin. Se on nyt selvää: lauantaisin suuntaan mökille halontahommiin ja sunnuntaisin elvyn urakasta. Toisaalta on tosi kivaa! Tykkään halkoa. Toisaalta mietin, että missä on lapsukaiset, armaat silkohapsukaiset. Ykkönen oli jossain, Kakkonen oli jossain, Kolmonen oli jossain ja Nelonen, tuo pahnanpohjimmainen, kieriskeli ainoana neljästä syyllisyydentuskassa, sillä hänkin oli jossain.
Missä lumi?!
Koko tulevaisuuden perikunta oli siis jossain muualla kuin halkomassa. Ymmärrän! Meillä kaikilla on oma elämä! Ymmärrän! Ei voi olla koko aikaa auttamassa yli 60-vuotiaita, täysin työkykyisiä omaa isää ja äitiä. Jotka nyt sattuvat omistamaan huippupaikalta kesämökkeröisen, joka joskus (toivottavasti ei vielä ainakaan 20 vuoteen) tulee sitten näitten neljän omistukseen. Että semmoinen kuvio. Ja nimenomaan tällä mökillä sitä halontaa nyt riittää.
Tämän vuoden turhake
Mutta nyt menee vaikeeksi, sillä minun pitäisi puhua sekä ilmastonmuutoksesta että puunhalonnasta. Tiedän, että kaikki neljä tulevat vielä auttamaan ja Kakkonen on jo auttanut ihan mielettömästi. Tänäänkin ajattelin, että jätän nuo isot pöllit Kakkoselle, äitiinsä tulleelle vahvalle ja ahkeralle pojalle!

Ilmastonmuutoksesta ensin! Sen verran oli taas erikoista, että ajaa hurautimme taas autolla pihaan (ei normaalia), haloin puita täysin lumettomalla pellolla (ei normaalia) ja vettä kahvipannuun kävin  hakemassa laiturin kupeesta, missä oli jää jo sulanut rannasta (ei normaalia). Tämä ei ole normaalia! Tämä on ilmastonmuutoksen aiheuttama tilanne. Voi että, miten surullista.
Missä jää?!
Sitten halontaan. Miehellä oli selkä kipeä ja ystäväni, tuo tynnyrisaunojen vihaaja, oli mennyt Pupulaan ruokkimaan tali-, sini- ja hömötiaisia. Hmmm... Niinpä tänään saatiin saaliiksi vain neljän lavan pituinen puuteline ja kolme kasaa halottuja pöllejä. Olin silti tyytyväinen! Kaikki on kotiin päin! Jokainen halottu pölli on voitto. Jokainen lavalle kannettu halko on voitto! Siitä se vaan alkaa kasvamaan: pölleistä halkopinot!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...