16.2.2020

Kirveelle töitä, jatkuu ja jatkuu

Taasen meni lauantai rattoisasti puusavotassa. Apujoukot lisääntyivät, nyt paikalla oli kolmen smurffin lisäksi Kakkonen ja Ykkösen pikku-Ykkönen ja -Kakkonen. Haasteetta tuli siinä, että pienimpien apurien huoltoon kului suhteessa enempi aikaa kuin aikuisten. Esimerkkinä mainitsen vaikkapa huussitauot ja siihen kuluvan ajan vaatehuollon osalta. Ajallisesti se tarkoitti noin 25 pöllin halkomisvajetta. Mutta olin varautunut tähän, joten se ei aiheuttanut harmitusta. Tavoitteena oli viettää kiva talkoopäivä ja tässä onnistuttiin täydellisesti.
Niinpä ei muuta kuin kamat pulkkaan ja hommiin. Viikolla oli satanut lunta ja siinäpä olikin tytöille työtä, kun he kaivelivat pöllejä hangen alta ja kuljettivat niitä halottaviksi! Yksi smurffi poltti risuja, toinen karsi  "Tein ite -säästin" - oksia ja kolmas eli mie, halkoi pöllejä.

Kakkonen, tuo vahvin ja riuskin varmaan koko suvusta, pani tuulemaan ja halkoi paksuimpia tyvipöllejä. Ja olipa yllätys hällekin, että siinä oli kova homma! Ei kuulemma tartte lähteä salille enää ja sehän on hyvä! Nimittäin, ei ole salitreenit menneet hukkaan - sen verran kovalla tahdilla alkoi pöllit halkeamaan.

Saunamökissä oli lämmin ja siellä käytiin välillä evästelemässä. Tytöt olivat hurjan reippaita ja vetivät pulkalla klapeja ahkerasti. Päivä oli pitkä, mutta lopussa kerittiin vielä leikkiä laiturilla. Jospa se tästä. Taas saatiin nikritettyä pikkuisen valtavasta urakasta. Vielä riittää töitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...