3.4.2020

Kostea siivousliina olikin märkä siivousliina

Ihan alkuun sanon vaan, että käyttäisin tuotteesta mieluummin sanaa siivousPYYHE kuin siivousliina, mutta olkoon. Ihan testimielessä nimittäin ostin "kostean pikasiivousliinan" ja päätin kokeilla, kuinka helppoa ja pikaista siivous sen avulla olisi. Normaalisti en moisia tuotteita käytä, mutta nyt tänä surullisena ja erikoisena keväänä päätin kokeilla.
Päivittäin pyyhittäviä pintoja on kodissa paljon epidemian aikana. Mitä useampi tyyppi asunnossa majailee, sen enempi on myös pyyhittävää. Kostealla pyyhkiminen tarkoittaa, että pinta kuivahtaa hetkessä itsestään. Sitä ei tarvitse kuivata. Tämä onkin tärkeä ymmärtää, sillä jos pinta jää märäksi, niin siihen tarttuu lika entistä tiukempaan kiinni eikä pinta siis puhdistu lainkaan.

Jopa meidän ammattilaisten on joskus vaikea ymmärtää kostean ja märän ero. Parhaiten sen tunnistaa lasipinnoilta tai heijastavilta pinnoilta. Puhumme jäämäkosteudesta, joka näkyy pyyhityllä pinnalla ihan oikeasti jälkinä.

Otin kertakäyttöisen kostean pikasiivousliinan paketista. Se tuntui todella ohuelta. Ja märältä. Kokeilin pyyhkiä ensin ovenkahvoja. Pyyhe oli niin ohut, että sen taittelusta ei tullut mitään. Sain juuri ja juuri pyyhittyä muutaman ovenkahvan ja vetimen ja sitten alkoi tuntua siltä, että pyyhe ei oikeasti voi irrottaa likaa.
Jäämäkosteus

Otin toisen kostean pikasiivousliinan ja pyyhin sillä puhelimen suojakuoret ja lasipinnan. Ja kyllä! Tästäpä se helposti näkee, että kostea pikasiivousliina ei ollut nimensä mukainen. Se oli MÄRKÄ pikasiivousliina. Kännykän lasipintaan jäi massiivista jäämäkosteutta! Tuo sama määrä kosteutta jäi ihan varmasti myös niille pinnoille, jotka kerkisin pyyhkiä ekalla pyyhkeellä. Tästä näkee selvästi, että märkä olisi aina kuivattava! Kun märältä pinnalta haihtuu kosteus, siihen jää kemikaalijäämät ja lika ja ne pinttyvät "puhdistetulle" pinnalle entistä tiukemmin.
Pyyhintäjälki, kun pyyhe on oikein kostutettu!
Tein vielä testin ihan oikein kostutetulla mikrokuitupyyhkeellä. Puhdistusainetta en käyttänyt vaan kostutin pyyhkeen pelkällä vedellä. Mikrokuituhan ei välttämättä tarvitse kemikaaleja lainkaan. No tuossapa tulos! Ero on niin iso ja selkeä ja suuri, että toivon, oi te kaksi tai ehkä kolme armasta lukijaani, otatte tästä nyt elämäntehtävän ja kerrotte tätä totuutta kaikille tuttavillenne. Tämä on tärkeä asia tiedostaa, kun pyrimme estämään mikrobien leviämistä ja haluamme puhdistaa pintoja.

Ja se siitä pikainen kostea siivousliina!!! Jouduin pyyhkimään kännykän pinnan uudestaan! Aikaa meni siis kaksinverroin, kuin jos olisin itse kostuttanut mikrokuitupyyhkeen ja pyyhkinyt pinnan sillä. MUTTA en olekaan normaali kuluttaja näissä siivousasioissa. Luulen, että suurin osa tavallisista ihmisistä uskoo ja luottaa, että nyt tuli puhdasta. Voi voi ja harmitus!

Pikaisuus tuon "kostean pikasivousliinan" kohdalla toteutui siinä, että edellä mainitut, mielestäni kalliit ja aivan väärään puhtaudentunteeseen tuudittavat siivousliinat, poistuvat sukkelaakin sukkelammin meikäläisen siivousvälineistä.

1 kommentti:

  1. Minun on aina ollut vaikea etsiä sopivia siivousliinoja. Uusin tuttavuus onkin kuitukangasliina, johon törmäsin netissä. Uskon että varmasti aivan kätevä kun siivoaa, olenkin harkinnut sellaisten hommaamista. Löysin sen täältä;
    https://www.jukkapackalen.fi/kuitukangas

    VastaaPoista

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...