9.7.2020

Sähkökatkoksen seuraus

Päivö-myrsky teki mökillämme vain minimaalisesti tuhoja. Se oli yllätys, sillä läheisellä mittauspisteellä saatiin jopa 27m/ s tuulen nopeudeksi. Ja meijän mökki on niemessä, pelkokerroin oli korkealla kun ajoin mökille. Tuhot: kaatunut pieni puu tielle, kompostin kansi lentänyt metsikköön, paljun toinen kansi lentänyt patiolle, varis kuolleena paljun kannen vieressä.
Varis-parka
Sen sijaan ystäväni tiluksilla, Pupulan jylhissä maalaismaisemissa, meni sähköt poikki. Siitä tuli niin paljon harmitusta, että kaikenlaisia jälki-tunnekuohuja välttääkseni tiivistän: ystäväni soitti neljä kertaa Okun enegian päivystysnumeroon kolmena eri päivänä saaden huonoakin huonoa, sanoisinko jopa ala-arvoista kohtelua. Tarkennan, että puhelimeen vastanneet henkilöt olivat kohteliaita, vaikka antoivatkin katteettomia lupauksia. Kyllä, kaikilla oli huoli sähköistä. Juu on ymmärretty, että kotitaloudet hoidetaan ensin. MUTTA jos ilmoitetaan, että kaikki viat on saatu korjattua ja jos ei ole saatu, niin asiakkaalle ilmoitetaan asiasta, olisi myös toimittava niin.
Kyllä kestää...
Hurautimme siis mökille toivorikkaina ruokien kanssa todetaksemme, että sähköt on yhä korjaamatta, 4 päivää myrskystä. Mökki oli kylmä, onneksi siellä on hella, eli ruuanlaitto sujui supsikkaasti. Ruuat upotettiin kaivoon ja kännykät ylähyllylle. Ja sitten me jouduimme täysin turhaan kriisiin, mikä kertoo lähinnä siitä, miten muka-riippuvaisia olemme kännyköistä. Virta hupeni pikavauhtia, ei voinut lukea lehteä, ei voinut googlailla kaikkia tärkeitä tietoja netistä (kuten miten pitkään harmaasieppo hautoo) eikä voinut laitella tositosi tärkeitä tekstareit kellekään.
Aukene!!!
Niinpä päätimme lähteä retkelle Valamoon, samallahan voi kätevästi ladata kännykät. Toinen lataantui lounaalla ja toinen ajomatkalla. Emme voineet ottaa kuvia, sillä varjelimme jokaista pientä virtahippusta. Sen sijaan ostimme tuliaisiksi matkamuistomyymälästä Magei -jälkiruokaviiniä pullollisen. Illalla, mökin edelleen sähköttömässä tunnelmassa, päätimme maistella viiniä burgereitten jälkiruuaksi.

Pupulassa ei ole korkkiruuvia! Mutta kännyköissä oli nyt virtaa, joten löysimme oivan niksin korkin poistamiseen. Ei muuta kuin ruuvasimme korkkiin ohuen ja pitkän ruuvin ja kun se oli kunnolla paikallaan, käännettiin pulloa toiseen suuntaan, jolloin korkki lähti tosi hienosti pullonsuusta! Viinikin oli hyvää! Jäimme odottamaan Okun energian yhteydenottoa; kuudentena päivänä ensimmäisestä vikailmoituksestamme se vihdoin tulikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...