2.7.2020

Remppaa pukkaa, taas kerran

Meikäläisen suku on erikoistunut harrastamaan remontteja. Miltei jatkuvasti jollain on joku projekti, iso tai pieni menossa. Avuliaana ihmisenä olen (liian) monesti huomannut olevani laastipölyn keskipisteessä tai vähintään ruuvari kädessä ylennettynä hieman siistimpiin hommiin.

Edellinen oma remppa oli viime kesänä mökillä, kun tehtiin aitalle kokonaisvaltainen korjaus eristeistä lähtien. Sitä edellinen oma ISO remppa oli vuonna 2013, kun remppasin yhen kaksion. Tähän väliin mahtuu noin viisi erikokoista ja erityyppistä projektia. Osuuteni on vaihdellut ihan pienestä tosi isoon rooliin hanslankarin hyvin monenkirjavissa töissä.

Nyt sitten tuli sellainen paniikkiremppa, eli minulla on tosi pieni asunto keskustassa ja koska en siihen itse mahdu (asenteeni puolesta, fyysisesti toki), vuokraan sitä. Asunto on omasta mielestäni kaivannut remonttia jo alusta saakka, mutta ei ole ollut innostusta sitä alkaa remppaamaan. Taustalla on ollut ajatus, että remppaan sen sitten kun jään eläkkeelle, eli tästä päivästä 791 päivän päästä. Mutta nyt piti muuttaa suunnitelmia ja joudun aloittaamaan rempan nyt - ekalla lomaviikolla.

Psykologien mukaan lomaan pääsee parhaiten mukaan kun tekee rutiineista poikkeavaa heti loman alussa - käy vaikka torikahvilla. Meikäläisen luonteelle torikahvit olisi aivan liian minimalistinen irtiotto työelämästä. En silti ihan tätäkään olisi juuri tähän saumaan halunnut.
Yksiö on liian retro. Vain kylppäri ja asunnon lattia on saneerattu asunnon valmistumisen jälkeen, eli noin 50 vuoden aikana (toki putkistoja ja muuta teknistä on tehty taloyhtiön puolesta). Nyt uusitaan kaapistot, maalataan katot ja seinät ja uusitaan lattia. Kuullostaa ehkä pieneltä jutulta. Mutta meikäläisen, kokeneen remontoijan mielestä, juuri tähän saumaan tästä tuli isompi juttu. Nimittäin, apureissa on käynyt kato. Heti rempan alkumetreillä, kun avuntarve olisi ollut suurin, mies lähtee ongelle, Kakkonen golffaamaan, Kolmonen lymyää Tampereella (töissä toki) ja Nelonen muutti Espooseen. Jäljelle jäi Ykkönen, joka pystyy auttamaan vain työajan ulkopuolella ja Pupulan kingi, joka pystyy auttamaan myöskin vain työajan ulkopuolella. Sen lisäksi hän voi auttaa vain äärimmäisessä hädässä, mihin kategoriaan remppani ei kuulemma kuulu.
Edellinen säästi
Tästä kaikesta vedin johtopäätöksen, että teemme vain purkuhommat itse! Palkkasin maalaus- ja lattiahommiin Kolmosen kaverin suosituksesta tosi pätevän ammattilaisen. Firma hoitaa sähkärin, putkarin ja kalusteasennukset (joissa Ykkönen on sitten työnsä puolesta mukana).

  • Nyt on sitten mielenkiintoista nähdä, miten hoituu remppa jota ei kokonaisvaltaisesti tehäkään ite, oman työn ohessa iltaisin ja viikonloppuisin. Tai kuten tämä olisi sijoittunut, ainokaisen loman aikaan. Tästä se lähtee, lattia on jo purettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...