5.4.2012

Pääsiäistä!

Kulunut viikko on ollut ns. hiljainen viikko eli piinaviikko. Pääsiäistä kohti mennään. Sitä ei ole kovin huomannut töissä, koska luterilaisessa yhteiskunnassa pääsiäisen vieton merkitys on mielestäni kaventunut ja maallistunut. Tätä en sano missään nimessä hurskastellakseni; itse olen maan matosista alhaisin.

Vanha äitini sanoi kerran, että me luterilaiset taidamme ottaa pääsiäisestä kaiken ilon irti ja nautimme täysin siemauksin lähinnä paastonajan päättävistä herkuista, ilman paastoa. Tämä on varmaan totta. Tuntuu, että välillä olen käynyt joka ilta kuuntelemassa ahtisaarnat ja välillä taas en ole olevinaan joutanut kirkkoon kertaakaan koko pääsiäisviikolla. Kun luin Karjalaisesta ihmisten pääsiäisenvietosta, tuli väistämättä mieleen, että emme ole mikään vahvasti uskonnollinen kansa. Meitä suomalaisia ei saa vaahtomaan uskonnon puolesta.

Nykyisin on trendikästä paastota muullakin tavalla, kuin syömisellä. Se sopii hyvin nyky-yhteiskuntaan, missä löytyy pakastinta ja jääkaappia joka lähtöön ja tietyistä raaka-aineista kieltäytyminen ei ole samalla tavalla tarpeellista kuin ennen vanhaan. Minäkin osallistuin luterilaisten omaan paastojuttuun ja paastosin sellaisista asioista, mitkä kuormittavat ympäristöä ihan turhaan. Jotkut välttävät kiroilua, jotkut toisten mustamaalaamista, jotkut tupakkaa, jotkut suklaata. Ja jotkut vaan katuvat syntejään ja rukoilevat armahdusta.

Mutta sitten siihen pääsiäisen riemusanomaan, kun Kristus on noussut ylös ja armahtaa meidät maan matoset! Itse uskon kyllä tähän.

Juhlan kunniaksi paasto loppuu ja saa taas syödä normaalisti. Ensin on kuitenkin juhla! No, meikäläinen kun on kunnostautunut tällä ravitsemuksen saralla, niin laitanpa tässä vielä todisteeksi kuvia siitä, miten todella makoisa pääsiäispäivän kakkutarjoilu voi olla.

Ekana paistetaan kääretorttu. Väliin laitetaan rahka-kermamössöä ja hilloa. Tämä on helppoa ja todella hauskaa puuhaa.



Sitten kaulitaan marsipaanikuori. Vinkki: tomusokeria pohjalle! Tätä en tiennyt aiemmin, mutta nyt kaulitseminen sujuu helposti.



Sitten sulatellaan suklaa ja vaahdotetaan valkuainen. Ja eikun pajunkissoja väsäämään. Tässä auttaa, että paras kaveri on kondiittori ex-ammatiltaan...



Loppuhuipennus! Marsipaanista muotoillut puput. Tähän pystyy jo ala-ikäinen lapsikin.





Tässä on pääsiäiskakku melko finaalissa.







Toivotan teille kaikille oikein hyvää Pääsiäistä! Jokainen elää vain kerran täällä elämässä ja jokainen hetki on ainutlaatuinen. Tavoitteena on elää maksimaalisen hyvä elämä, kun siihen on vielä mahdollisuus! Ei kannata seurata muitten touhuja, vaan kannattaa keskittyä omaan ja niiden läheisten elämään, joille on itselläkin jotain annettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...