22.4.2012

Pökäleistä viis!

Viime päivinä lehdissä on taas riehunut tyypillinen kevätkauden keskustelu, eli kaikki koirankakittajat on julistettu alhaisimpaan manalaan. Hesarissa oli lisäksi artikkeli, missä oli laskeskeltu, miten suurelta osin eduskuntatalo hautautuisi koiranpökäleisiin, jos ne sinne koko Suomesta kerralla kuskattaisiin. Tällä artikkelilla saattoi olla myös sekä poliittista että symbolista merkitystä... Silti aihe siis kiinnostaa jopa valtakunnan päälehteä myöten.

Etsi koirankakkeli!

Itse tein jokakeväisen pyhiinvaellusekotekoni, eli tsekkailin hieman tarkemmin teiden vierustoja ja keräilin samalla löytämiäni roskia pussiin. Tulin siihen tulokseen, että eipä tarvitse puutelistaa kauppareissulla, jos sen tekee kävellen tai pyörällä. Tarvitsee vain tutkailla ojanpohjia ja eikös tulekin heti mieleen koko kirjo, mitä ihminen jokapäiväisessä elämässä tarvitsee. Ja se tärkein tuntuu olevan kahvi ja tupakka!
 Nimittäin ojassa lojui kyniä, tupakkatoppia, mällirasioita, karkkiaskeja, karkkipusseja, Take away-mukeja kansineen, kalkkipuristetabletteja (!), taas tupakkatoppia ja take away-kuppeja kansineen, banaaninkuoria, pika-ateriankuoria, muovihaarukoita ja -veitsiä, lääkepakkauksia, mehutetroja, muovipusseja.  Mutta vain yksi viini pullo ja kolme kaljatölkkiä. Kaikkein erikoisin löytö oli täpötäysi pussillinen alumiinisia tuikkukynttiläkuoria.

Etsi Take away-muki!
Kun syyllistetään kaikki koirankakittajat, ilman mitään omantunnonpistoa ohitetaan se tosi-asia, että ihmisten itsensä heittämät jätökset voittavat kertaheitolla roskaamiskisan. Koiran kakka maatuu nopeasti ja sulautuu hyvin maaperään muutenkin (nimimerkillä läjään juhlakengällä askeltanut), mitä ei voi sanoa muista jätteistä.

Sekä ruskeita että punaisia mukeja valkoisine kansineen lojui  todella paljon. Ei tarvinnut olla Hercule Poirot ymmärtääkseen, miltä huoltsikalta kupit olivat peräisin. Mietin, miten välinpitämättömiä ihmiset todella ovat. Millainen ihminen heittää roskia auton ikkunasta ulos? Mitä liikkuu päässä? Eikö todellakaan pälähdä pienissä aivoissa, että kyseessä on jonkinasteinen ympäristörikos, vähintäänkin typerääkin typerämpi teko? Ilmeisesti ei.
Ei hellytä edes kisojen alla!
Olisiko tässä wunderbaumissa oleva "raikaste" vaikuttanut aivotoimintaan siinä määrin, että ympäristövastuullisuus olisi liuennut taivaan tuuliin mahdollisen paradiklooribentseenin myötä. Paitsi sitähän näissä ei enää käytetä; muuten vaan alkaa päähän koskemaan....




Tämmöinen säkillinen roskia tuli pienellä tunnin reissulla. Minulla olisi pitänyt olla kolme kassia mukana; silloin olisin saanut ojanpätkät siistiksi. Toinen puoli jäi kokonaan keräämättä, sillä en ollut varautunut reissuun kunnolla. Kuulun "Roska päivässä"-ihmisiin; tällä menolla voisin levätä laakereillani koko toukokuun.

Arvoisa lukija, tai te molemmat! Tehdään yhdessä hyvää! Kerätän tulevalla viikolla joka päivä kadunvarresta jokin roska ja laitetaan se sinne, minne se kuuluukin. Se ei ole paljon se, mutta se on enempi kuin ei mitään!

2 kommenttia:

  1. Hyvä! Go for it! Jatka samaan malliin ja niin ees päin! T.tyttösi sun

    VastaaPoista
  2. Ihana lukea rentoa ja hauskaa kirjoitustasi :) Löysin blogisi sattumalta etsiessäni googlen avulla jotain mitä en enää muista :) Jatkan lukuja...

    VastaaPoista

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...