5.2.2018

Lumi-Matti tositoimissa!

Tänä talvena on satanut melkoisesti lunta. Keli on ollut myöskin melko lauhaa joten on selvää, että lumen paino on lisääntynyt päivä päivältä. Meitsin katto on kaiken kukkuraksi huopakatto, miltä lumi ei suinkaan rymähdä maahan suvikelien aikaan kuten peltikatoilta, vaan vasta kevään tullessa, hiljalleen sulamalla.

Siinä on puolensa. Nimittäin, lumikerros pitää lämpöenergian rakennuksessa (just päättelin niin) kun vastaavasti peltikatto luovuttaa sen suoraan harakoille. Harvoin on katolta lumia tarvinnut pudottaa, mutta nyt tuli sellainen fiilis, että en ota riskiä. Mitä enemmän lumessa on vettä, sen painavampaa se on ja tänä talvena vettä on tullut välillä ihan ns. kaatamallakin. Minulla on kyllä sellainen käsitys, että katto kestää lumikuorman, mutta mistäs sen ikinä tietää. Kerran tulla rymähti tikkaatkin katolta alas lumen painosta.


Googlailin kaikenlaisia lumenpudottimia ja vertailin käyttäjien kokemuksia. Siinä olikin puuhaa parille illalle. Valmistajien omat animaatiot saivat homman näyttämään niin helpolta, että Ykkösen Kakkonenkin voisi selviytyä urakasta, jos vain saisi äitiltään luvan... Hohhoijaa, kokemukset ovat karttuneet ja ajattelin, että lumenpudotus voi olla hieman haastavampaa, kuin valmistaja antaa ymmärtää.

Vapaaehtoisia urakkaan oli ihan yhtä monta kuin normaalistikin, eli yksi kappale. Tulevaisuuden perikuntaa vaivasi kaikenlaiset äkilliset asiat, kuten lihaskramppi liiallisesta hiihtämisestä, piakkoin puhkeava nuha, kuntosalille kiiruhtaminen... No keksin nuo esteet ihan itse, mutta vastausten todennäköisyys on noin 99% verrattuna aikaisempiin avunpyyntöihin suhteutettuna saamiini vastauksiin. En siis viitsinyt edes kysellä ketään, että en tulisi pettymään. Eräs psykologi antoi tässä jokin aikaa sitten hyvän neuvon; mitä vähemmän odotat, sen vähemmän petyt. Tätä olen sitten lähtenyt soveltamaa sekä perhe- että työpiirissä. Ja lupaavalta vaikuttaa!!!

No ei muuta  kuin Puuilosta lumenpudotinta ostamaan. Kokoamisvaiheen  (mikä oli hieman haastava, sillä nyt valmistajakin oli ajatellut lempilausahduksemme mukaisesti "Mitään ohjeita tarvita!!!") jälkeen hommiin. Ja todellakin! Kyllä putosi!!!

Oikeasti ällistyin! Olin varautunut lievälläskeptisyydellä ja varautunut jopa siihen, että homma limboaa. Mutta ei! Oli kyllä hauskaa ja helppoa ja suht kevyttäkin hommaa!!! Oli todella hyvä ostos! Suosittelen!!!

1 kommentti:

  1. Joo. Kolmas käyttökerta ja jatkovarsi mutkalla. Siihen on varmaan syynsä, miksi tämän hinta 2023 oli 59e ja vastaavan (kestävän) hinta 280e🤔

    VastaaPoista

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...