15.3.2020

Eikö tää ikinä lopu?

Korona-viruksen takia moni on joutunut rajoittamaan harrastuksissa käyntejä. Esimerkiksi Nelonen ei pääse tanssitunneille, sillä tunnit on peruttu viruksen leviämisen pelossa. No tästäpä oli iloa meikäläiselle, sillä Nelonen pääsi mökille harrastamaan halkojen kuskaamista pellon kasoista tienvarsipinoihin.
Talven turhake
Ei saatu kelkkaa käyntiin. Akku oli edelleen ihan tyhjä eikä naisvoimin jaksettu kiskoa narusta. Lisäksi suoraan kelkan telin alla oli iso terävä kivi, johon rottelo olisi karahtunut mikäli olisimme onnistuneet käynnistymisyrityksissämme. Että semmosta se on noiden koneiden kanssa. Piti turvautua ekologiseen ratkaisuun! Mikäs siinä, meiltähän se käy.
Yksi veti  halkoja pulkassa, toinen työnsi niitä kottikärryllä ja kolmas eli minä kiskoin niitä maitokärryllä. Hyvää oli se, että meillä oli määräysten mukaiset metrin välit, sää oli aurinkoinen ja lämmin ja lihaskuntoharjoitukset maksimissaan.
3. Pino kasvaa
Saatiin taas halkoja pinoihin. Pellolle jäi vielä kolme isoa halottua kasaa. Lisäksi siellä on yli 30 pölliä odottamassa kirvestä.
4. Pino kasvaa
Mökin puolella odottaa yhä monta runkoa karsimista ja pätkimistä. Olenko sanonut, että taas säästettiin ja metsurille sanottiin, että ite karsitaan ja pätkitään puut siitä alkaen, mistä sahan laippa yltää rungon halki?! Tai eräs, tiedämme kyllä kuka, sanoi. Vastuu siirtyi kollektiiviseksi...

Entisenä latinan opiskelijana tulee yhä mieleen lausahdus Errare humanum est elikkäs erehtyminen on inhimillistä. Mutta Confiteri errorem prudentis eli erehdyksen tunnustaminen on viisautta on kyllä liian myöhäistä. Nimittäin, vahinko on jo tapahtunut ja sen takia puusavotta etenee kuin eläkkeellä olevien etanoitten sunnuntaikävely.
14.3.2020 missä lumi?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...