8.3.2020

Kirveelle töitä 7x jatkuu

Talviloma sujui rattoisasti puita halkoessa. Ei viiti joka kerrasta erikseen kirjoitella. Toisaalta jälkipolvet näkisivät, että halot eivät synny itsestään vaan vaatii itse asiassa melkoisen työn, että saadaan kaikki turvaan kuivumaan. Luulen, että eipä se paljoa muuttaisi tilannetta, eli vapaaehtoisen määrää työmaalla.
Tiistain saalis
Nelonen oli siis auttamassa maanantaina, tiistaina jatkoin urakkaa Pupulan puunhaakkuhommissa osittain terveytensä menettäneen jääräpään kanssa ja lauantaina meidän lisäksi myös mies ilmestyi tontille pariksi tunniksi. Kevät on tulossa! Lunta tontilla on ehkä 10 senttiä, maksimissaan. Kelkka ei ole vieläkään toiminnassa. Vielä puuttuu joku jakoavain, millä reen saisi siihen kiinni. Nyt on kuitenkin rautajalakset (niitä nyt aleta hiomaan, kuulemma) vaihdettu muovisiin. Niiden pitäisi luistaa. Jos nyt saan sanoa henkilökohtaisen mielipiteeni, niin hiomalla ruosteen pois, olisimme päässeet samaan lopputulokseen ehkä noin 100 kertaa helpommin ja nopeammin. Mutta paha mennä sanomaan...  Etenkin kun emme siis ole vieläkään päässeet testaamaan kelkkaa.
Säälittävä pulkka
Eilen siis mie haloin, toinen raahasi halkoja pinoon ja kolmas kiinnitteli reen jalaksia. Hidasta on! Pupulan omistaja pyysi ystävällisesti huomauttamaan, että häntä ottaa pattiin todella paljon. Nimittäin se, että hän joutuu alentumaan vetämään halkoja kirpunkokoisella lelukelkalla sen sijaan, että voisi siirellä halot kertarysäyksellä traktorin peräkärryllä. Sellaisiin järeisiin vehkeisiin hän on kuulemma tottunut. Meikäläisellä ei nyt todellakaan satu olemaan traktoria saatikka peräkärryä. Mutta, Pupulassa ei myöskään ollut käytössä traktoria! Kelkka oli kyllä neljä kertaa suurempi, se myönnetään auliisti.
Myös Pupulassa halottiin


Aivan todella ärsyttävää on se, että en osaa käynnistää moottorikelkkaa! Mutta nyt olen tullut siihen päätelmään, että sekin taito minun on vielä opeteltava - ihan ite. Ensi lauantaina olisi taas talkoopäivä. Mutta kuulin sivukorvalla, että ainakin yksi talkoolainen ei pääse paikalle. Kun on tärkeempää eli ampumahiihtokisat.
Siitä se vaan pino kasvaa
Jos saan kelkan käyntiin, niin siitä ne vaan pinot kasvaa. Pellolla odottelee 5 halkopinoa siirtoa lavalle. Jokainen halottu pölli on voitto! Jokainen lavaan raahattu halko on turvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka pelkäsi mustaa miestä?

Katselin, kun lapset kirmasivat päiväkodin pihalla. Yksi ajoi takaa muita, riemu oli rajaton. Tuli mieleen omat lapsuusajat ja leikit kansak...